Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
PVC over bestaande vloer leggen

PVC over bestaande vloer leggen

PVC over bestaande vloer leggen

Leg een PVC vloer gewoon over een bestaande vloer

Heeft je huis op dit moment een vloer waar je niet al te blij (meer) van wordt? En zou je hier graag mooi klik PVC overheen leggen, maar zie je als een berg tegen het uitbreken van de bestaande tegelvloer op? Dat is helemaal niet nodig. Met de juiste (onder)vloer is het namelijk gewoon mogelijk klik PVC over een bestaande tegelvloer te leggen, mits de vloer vlak genoeg is.

 

Het grote voordeel van een PVC vloer over een bestaande vloer leggen, dat je veel onnodige kosten uitspaart. Wij leveren bekende merken als: Quick-step en mFlor, maar ook Solcora, Therdex, Vivafloors, Douwes Dekker, Ambiant en die hebben een groot aanbod in click PVC vloeren.

Veelgestelde vragen

 • Kun je een klik pvc vloer over tapijt leggen?

Afgezien van het feit of het kan, meestal vervalt de fabrieksgarantie op de net aangeschafte vloer, wat ons betreft niet doen.

 • Kan ik een pvc vloer op laminaat lijmen?

Geen goed idee.. qua stabiliteit, de kans dat de fabrieksgarantie vervalt is groot en een grote kans op problemen.

 • Mag je klik pvc vloer op een houten vloer leggen?

Bij nieuwere (goed geïsoleerde) woningen is dat vaak geen probleem. Bij vloeren met vloerkoeling moet je voorzichtig zijn en bij oudere en minder goed geïsoleerde woningen wordt het toch afgeraden.

 • Ondervloer voor laminaat gebruiken in combinatie met een klik pvc vloer?

Een ondervloer voor laminaat is alleen geschikt voor laminaat. Een ondervloer voor klik pvc moet een minimale restindruk hebben, om toegepast te kunnen worden.

 • Kan ik een klik pvc vloer leggen zonder ondervloer?

Dat zou erg zonde zijn als je dat zou doen, het heeft eigenlijk alleen maar nadelen: qua klank, stabiliteit, slijtgedrag en de garantie vervalt dan ook meestal, etc.

 • Moet je altijd egaliseren bij een bestaande vloer?

Nee hoor, vaak kun je de nieuwe klik pvc vloer over een bestaande vloer leggen als deze blijvend droog is, vlak stabiel en schoon. Egaliseren kan vaak een goede oplossing zijn als de bestaande vloer niet vlak genoeg is, bij verlijmbare pcv vloeren kiezen wij standaard voor egaliseren.

 • Kan ik ook zelf een pvc vloer over een bestaande vloer leggen?

Ja, je kunt ervoor kiezen om een pvc vloer te laten leggen door ons, maar je kunt ook zelf een vloer leggen als je voor een klik pvc vloer kiest.

 

Egaliseren van de bestaande vloer is meestal niet nodig

De bestaande vloer hoeft dus (meestal) niet eerst nog geëgaliseerd te worden maar is meteen gebruiksklaar. Je huidige vloer is al stabiel en droog waardoor voorbereidingswerkzaamheden achterwege kunnen blijven. En je hoeft ook niet bang te zijn dat je straks een probleem krijgt met je deuren, want klik PVC is zo dun dat een kleine aanpassing aan de deuren al genoeg is.

Waar moet je wel aan denken?

Wanneer je een PVC vloer over een bestaande vloer gaat leggen, zorg er dan wel voor dat je de juiste ondervloer gebruikt zodat eventuele kleine imperfecties geen risico vormen. Dat kun je gemakkelijk zelf, en ook het leggen van klik PVC is een fluitje van een cent. Als je in staat bent om laminaat te leggen, dan kun je ook een klik PVC vloer zelf leggen.

 

Zitten er echt tegels los of zijn de tegels onregelmatig? Vraag dan aan Vloerenland naar de mogelijkheden en informeer vrijblijvend. Wij denken graag met je mee over hoe je op de juiste wijze een PVC vloer over een bestaande vloer kunt leggen en wat de mogelijkheden dan zijn.

 

Zo zorgen we er samen voor dat je droomvloer gerealiseerd wordt. Ook het leggen van het klik PVC kunnen we je uit handen nemen. Ons ervaren team staat voor je klaar om je nieuwe vloer (vaak al binnen een dag) te realiseren!

Hoe leg je klik PVC over een bestaande vloer?

               

 

 

Meer informatie over PVC vloer op bestaande vloer leggen nodig?

Klik hier! En lees ons andere blog: Tips voor een nieuwe PVC vloer leggen over een bestaande vloer

Wat kost een PVC vloer leggen?

Als je informatie wilt over wat het leggen van een PVC vloer kost, lees dan ons blog: Wat kost het leggen van een PVC vloer?

Wat kost een PVC vloer?

Meer informatie over wat een PVC vloer kost, vind je in ons blog: Wat kost een PVC vloer?

 

 • PVC vloer
 • Click PVC
 • Klik PVC
 • Quick-Step
 • Floorify

Therdex PVC vloeren