Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Vloerenland visgraat vloer nieuwbouwhuis

Nieuwe vloer nieuwbouwhuis? Hier let je op

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je nieuwbouwhuis? Bij het bouwen van een huis komen er een heleboel keuzes op je af. Waar wil je de stopcontacten hebben? Hoeveel ramen moeten er in de slaapkamers? En wat had je in gedachten als nieuwe vloer voor je nieuwbouwhuis?

 

Bij de keuze voor een bepaald type vloer voor je nieuwbouwhuis is niet alleen het esthetische aspect belangrijk, maar ook de kwaliteit en functionaliteit. Kijk dus niet alleen naar wat je mooi vindt, als is dat natuurlijk voor een groot deel leidend, maar let ook zeker op de volgende punten bij het uitzoeken van een vloer voor je nieuwbouwhuis.

Droogtijd bestaande vloer nieuwbouwhuis

Wanneer de vloer net gestort is, kun je hier niet direct je nieuwe vloer overheen leggen. Het is belangrijk dat het droogproces van je vloer in het nieuwbouwhuis natuurlijk verloopt. Laat de vloer geleidelijk drogen, want een te snel droogproces zorgt op de langere termijn voor problemen. Informeer daarom altijd bij de installateur welk opstookprotocol doorlopen moet worden. Om jouw vloer zo efficiënt mogelijk te drogen.  

 

Ga je de nieuwe vloer in je nieuwbouwhuis verlijmen en is het beton nog niet helemaal droog? Dan hecht de lijm niet goed en kan de lijm loslaten als je bijvoorbeeld vloerverwarming en / of vloerkoeling  gebruikt. Wanneer de egaline of lijmlaag loslaat, zorgt dit voor onherstelbare schade. Ook hier geldt: haastige spoed is zelden goed, dus neem de tijd. Dat geeft jou ook de kans om iets langer na te denken over wat je de mooiste vloer vindt voor jouw nieuwe paleisje!

 

Woonkamer vloer nieuwbouwhuis Vloerenland

 

Denk verder aan het volgende:

 • Type bestaande vloer? Cementdekvloer, Anhydriet, houten vloerdelen of Estrich (Fermacell) platen? Is de ondervloer vlak en schoon?
 • Treksterkte van de cementdekvloer testen in geval van verlijmde vloeren, zoals houten vloeren en PVC vloeren.
 • Wat is de maximale warmteweerstand die vereist is voor de te leggen vloer op vloerverwarming? Informeer hier ook naar bij de installateur.
 • Ga je de vloer zelf leggen of wil je het werk uitbesteden?
 • Welke uitstraling vind je belangrijk? Chique, stoer, modern, klassiek?
 • Wil je op alle etages dezelfde vloer leggen?
 • Wil je ook de trap hetzelfde bekleden als op de vloer?
 • Is het je eigen woning of huur je deze? Mag je de vloer verlijmen van de eigenaar van het pand?
 • Moet je voldoen aan normen van de vereniging van eigenaren of de 10 DB norm?
 • Welke eigenschappen zijn belangrijk van de te leggen vloer? Zacht, stil, sfeervol, onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig, sterk? Denk hierbij ook zeker aan je gezinssamenstelling.

Type vloer nieuwbouwhuis, wat past bij jou?

Naar een nieuwe vloer nieuwbouwhuis op zoek? Wil je een vloer die je zelf kunt leggen? Dan is visgraat laminaat misschien iets voor je? Of toch liever een klik pvc vloer of een houten vloer die zelf te leggen is? Kan ook! Wil je het leggen van de nieuwe vloer voor je nieuwbouwhuis overlaten aan een professional, dan weet je ons te vinden. Heb je al voldoende inspiratie voor het leggen van een nieuwe vloer?

 

Jouw antwoorden op bovenstaande vragen wijzen je al een beetje in de goede richting van wat de juiste vloer voor de keuken is en welke vloer voor de woonkamer of slaapkamers geschikt is, maar ook welke mogelijkheden er zoal zijn! Kom je er desondanks niet uit? Vraag ons om raad. Wij helpen je graag!

 

Neem gerust contact met onze vloerspecialisten op of kom langs in onze showroom in Beek en Donk. Dan kun je direct onze prachtige vloeren in het echt bewonderen. 

 • Nieuwe vloer
 • nieuwbouwhuis
 • nieuwbouwwoning

Keuken vloer nieuwbouwhuis Vloerenland