Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Lichte of donkere vloer

Lichte of donkere vloer?

Een lichte of donkere vloer: wat is wijsheid?

De kleur van je vloer heeft veel invloed op hoe je de ruimte ervaart. Of je nu voor een lichte of een donkere vloer gaat, het oogt beiden stijlvol. Er zijn andere redenen waarom je voorkeur juist naar een lichte of juist een donkere vloer uit zou kunnen gaan. Als je bijv. een contrastkleur toe wilt voegen aan een ruimte, dan zou je een donkerdere vloer kunnen overwegen. Maar we zetten graag meer voor- en nadelen van beide soorten vloeren voor je op een rijtje.

Voor- en nadelen van een lichte vloer

Een lichte vloer geeft een ruimte een frisse, ruimtelijke en opgeruimde uitstraling. Een ruimte waar een lichte vloer ligt, lijkt groter dan een ruimte waar een donkere vloer ligt. Een lichte vloer past bovendien bij iedere interieurstijl en bij alle andere kleuren.

 

Bij een lichte vloer is het juist aan te raden om donkerdere meubels en accessoires te gebruiken, omdat het geheel anders kil kan ogen. Het contrast tussen een lichte vloer en kleurige accessoires en muren zorgt voor een verrassend effect. En misschien denk je dat je op een lichte vloer meer stof en vuil ziet? Dat ligt er vooral aan of de vloer egaal of gemêleerd is. Op een egale lichte of donkere vloer zie je sneller stof dan op een gemêleerde vloer of houtstructuur, maar het is ook beter voor het behoud van de vloer als je regelmatig onderhoud pleegt. Hier vind informatie over vloeren.

 

 

Voor- en nadelen van een donkere vloer

Een donkere vloer geeft de ruimte over het algemeen een knusse, warme maar ook statige sfeer, zeker in combinatie met de juiste accessoires, zoals velours kussens en gouden kandelaars.

 

Een donkere vloer oogt knus, maar daardoor ook kleiner. Bij een kleine ruimte kun je daardoor beter voor een lichte vloer gaan of je donkere vloer combineren met lichte muren, meubels en accessoires. Ook de vloerplanken in de breedte leggen helpt, mits de ruimte niet te smal is. Is de ruimte klein, maar heeft deze wel veel lichtinval? Of zijn alle muren en het plafond licht? Dan zal het verkleinende effect minder goed te merken zijn. Is de ruimte juist groot? Dan vind je het misschien wel fijn dat deze optisch wat kleiner en klusser lijkt.

 

Naast bovenstaande kenmerken van de lichte en donkere vloer, is je persoonlijke smaak natuurlijk net zo belangrijk. Vind jij een donkere vloer gewoon ontzettend elegant, en neem je een eventueel optisch effect op de koop toe? Dan is dat ook gewoon een goede keuze! Je moet er immers vele jaren naar kijken. Ons ervaren team helpt je graag met deze lastige keuze en laat je in ons Experience Center XXL zelf ervaren hoe een lichte of donkere vloer op je over kan komen.

 

 

Informatie over vloeren

Ervaar het zelf, maar kijk ook nog even in onze webshop laminaat, pvc vloeren webshop of tapijttegel webshop!

Wij hebben hier voor je op een rijtje gezet wat de voor- en nadelen van de verschillende vloeren zijn.

  • lichte vloer
  • donkere vloer
  • lichte of donkere vloer

Lichte pvc vloer