kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen vergelijken


Bij Vloerenland is de werkwijze als volgt: je betaalt voor kunstgras altijd eerlijke prijzen. Omdat wij rechtstreeks bij de fabrikant inkopen, niet gebonden zijn aan verplichte afnames en flinke volumes draaien, kunnen wij onze lage inkoopprijzen ook naar jou als consument doorberekenen. Maar omdat wij weten dat niet iedereen over hetzelfde budget beschikt, hebben we onderscheid gemaakt in vier prijsklassen:

 
  • Budget, de goedkoopste variant. Merkloze kwaliteiten met goedkopere grondstoffen en een eenvoudige constructiewijze, maar wel waar voor je geld.
  • Basic, praktisch kunstgras voor een eerlijke prijs. Met de modernste garentechnieken en een luxe uitstraling een goed geprijsd product voor normale belasting.
  • Solid, ziet er levensecht uit en is op verschillende plekken in te zetten. Voor als je hoge eisen aan kunstgras stelt en graag een kindvriendelijke variant wilt.
  • Ultra, de hoogste kwaliteit en duurzaamheid en optimaal comfort. Voor de beste kwaliteit en mooiste uitstraling en weinig onderhoud behoeft.
 

De prijzen van kunstgras kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het kunstgras, de dichtheid, de lengte van de vezels en het merk. Over het algemeen worden kunstgrasproducten verkocht per vierkante meter.

 

In Nederland variëren de prijzen van kunstgras meestal tussen € 20 en € 40 per vierkante meter. Lagere prijsklassen bevatten meestal eenvoudiger kunstgras met kortere vezels en een lagere dichtheid. Duurdere opties hebben vaak een hogere kwaliteit, een natuurlijker uiterlijk en betere duurzaamheid.

 

Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor het laten installeren van het kunstgras, zoals het voorbereiden van de ondergrond en het aanbrengen van een stabilisatielaag. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te bedekken gebied en de complexiteit van de installatie. Het is altijd een goed idee om prijzen en producten te vergelijken bij verschillende leveranciers en installateurs voordat je een definitieve beslissing neemt. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden die past bij jouw specifieke behoeften.

 
Kunstgrasland Beek en Donk

Voordelen van kunstgras

  1. Weinig onderhoud: Kunstgras vereist veel minder onderhoud dan natuurlijk gras in de tuin. Je hoeft het niet te maaien, te bemesten of te besproeien. Ook hoef je geen onkruid te verwijderen.
  2. Altijd groen: Kunstgras blijft het hele jaar door groen en ziet er altijd verzorgd uit, zelfs in droge zomers of tijdens de wintermaanden.
  3. Geen waterverbruik: Omdat kunstgras niet hoeft te worden besproeid, bespaar je op het waterverbruik. Dit is zowel gunstig voor het milieu als voor je waterrekening.
  4. Duurzaamheid: Kunstgras is ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen intensief gebruik. De betere kwaliteiten kunstgras zijn goed bestand tegen spelende kinderen, huisdieren en veelvuldig gebruik.
  5. Geen modder of kale plekken: Kunstgras biedt een gelijkmatig oppervlak zonder modderige plekken of kale plekken. Dit maakt het ideaal voor tuinen, speelgebieden en sportvelden.
  6. Allergievriendelijk: Mensen met grasallergieën kunnen genieten van een gazon zonder dat ze last hebben van allergische reacties. Kunstgras bevat geen pollen of andere allergenen die bij natuurlijk gras wel voorkomen.
  7. Veelzijdigheid: Kunstgras kan worden geïnstalleerd op verschillende ondergronden, zoals beton, aarde of zelfs dakterrassen. Hierdoor kun je kunstgras gebruiken op plaatsen waar natuurlijk gras moeilijk groeit of niet praktisch is.
  8. Esthetisch aantrekkelijk: Moderne kunstgrasvarianten zien er steeds natuurlijker uit en hebben een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk. Je kunt kiezen uit verschillende tinten groen en zelfs verschillende vezellengtes om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Nadelen van kunstgras

  1. Aanschafkosten: Kunstgras kan duurder zijn dan natuurlijk gras, vooral als je kiest voor hoogwaardige kwaliteit. De kosten kunnen onder andere bestaan uit de aanschaf van het kunstgras, de installatie en eventuele voorbereidende werkzaamheden aan de ondergrond.
  2. Natuurlijke uitstraling: Hoewel moderne kunstgrasvarianten er steeds natuurlijker uitzien, is lastig om de een exacte kopie van kunstgras met haar natuurlijke uitstraling en textuur volledig te benaderen. Sommige mensen geven de voorkeur aan de levendige uitstraling van echt gras, alleen wordt die groep kleiner, omdat fabrikanten de natuurlijke uitstraling van gras steeds beter kunnen benaderen in het fabricageproces.
  3. Opwarming bij warm weer: Kunstgras kan warmte absorberen en vasthouden, waardoor het warmer kan aanvoelen dan natuurlijk gras. Dit kan een nadeel zijn bij langdurig verblijf op het kunstgras, vooral op zonnige dagen. Om deze eigenschap te tackelen kun je instrooizand toevoegen aan het gazon, waardoor de temperatuur van de mat flink daalt. Het zand werkt dan als het ware als een katalysator van warmte.
 

Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen en rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren voordat je beslist of kunstgras geschikt is voor jou.

 
   

Al het kunstgras hebben we standaard op voorraad liggen. Wanneer je dus online in onze webshop bestelt, kunnen wij het kunstgras direct bij je leveren of kun je het zelf ophalen in Beek en Donk op een moment dat jou het beste uitkomt. Cash & carry! Als je voor het beste kunstgras wilt gaan bekijk dan het kunstgras van Happy gras eens!

 

Kunstgras aanbiedingen

Daarnaast kun je het hele jaar door bij ons terecht voor aantrekkelijke aanbiedingen. Kijk even in de webshop van voor de verschillende prijzen in kunstgras. Vaak zijn dat restanten van de rol of restpartijen die uit ons assortiment gaan. Je profiteert dan van flinke kortingen voor een product waar niks mis mee is. Doe er je voordeel mee en betaal ook niet te veel!

 

Heb je nog vragen over onze scherpe kunstgras prijzen, wil je graag advies over kunstgras leggen of het onderhoud van ervan of kunnen we je ergens anders bij helpen? Je bent van harte welkom in onze kunstgras showroom en showtuin waar onze medewerkers voor je klaar staan. Dat is onze uitstekende service!

 

Bekijk de kunstgras collecties van Kunstgrasland.

 
  • kunstgras prijzen
  • vergelijken