Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Interieurtips van Vloerenland

Interieurtips

Interieurtips

We helpen je op weg!

 

Ben jij net verhuisd of wil je jouw interieur een update geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vloerenland geeft je een aantal interieurtips waar jij direct mee aan de slag kunt. Het is misschien verleidelijk om alvast voor accessoires te gaan shoppen, maar begin bij de basis. De accessoires worden zeker niet overgeslagen, maar komen wat later aan bod om jouw interieur helemaal af te maken. Deze interieurtip krijg je alvast van ons cadeau. Benieuwd naar de andere interieurtips? Lees snel verder.

Interieurtips voor de vloer

Een vloer ligt er voor een langere tijd. Het is handig om voor een vloer te kiezen die je goed met meerdere stijlen kunt combineren. Of voor een vloer met een tijdloos design, zoals een mooie houten vloer. Kijk goed naar wat jij mooi vindt, doe inspiratie op en vergelijk verschillende vloeren met elkaar. Vloerenland heeft een prachtige Experience Cneter XXL waar jij allerlei vloeren kunt zien. Zo krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden en van wat jou aanspreekt. Wordt het een strakke tegelvloer, een zachte tapijt vloer of een onderhoudsvriendelijke pvc vloer? Lees ook onze blog ‘Ideeën voor slaapkamer vloeren’ of ‘Welke vloer moet ik in de woonkamer kiezen’ voor meer interieurtips voor vloeren in deze specifieke ruimtes.

 

Interieurtips voor kleurgebruik

We hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Hoe wordt iets gemaakt, waar komt het vandaan? In 2021 net zo. Als het even kan gaan design en een lagere impact op het milieu samen. Bij houten vloeren kun je bijvoorbeeld letten op keurmerken als DUBO-keur, FSC en PEFC-certificering dat garandeert dat het hout uit een goed beheerd bos komt.

 

Houd bij jouw kleurkeuze in ieder geval rekening met de lichtinval van de ruimte en natuurlijk moet de kleur ook matchen met de vloer. Bij lichtinval in een ruimte vanuit het noorden, gaat de voorkeur uit naar het gebruik van warmere kleuren zoals roestbruin, okergeel of taupe. Als je inval van licht vanuit het zuiden hebt, gebruik dan wat koelere en minder verzadigde kleuren. Als je voornamelijk lichtinval hebt vanuit het oosten dan verandert het licht door de dag dramatisch. Met lichtinval vanuit het westen is het licht in een ruimte 's ochtends koeler en in de loop van de dag warmer. Als je niet veel kleur wilt gebruiken, neem dan wit en kies dan voor wat romiger wit of een wat koelere tint wit.

 

Ook heel belangrijk, wat doet een kleur in de avond als de verlichting aan is. Neem de tijd om dit soort vragen te beantwoorden alvorens je een besluit neemt. De interieurstylisten van Vloerenland kunnen je hier uiteraard bij helpen met een goed interieuradvies en wat extra interieurtips over kleurgebruik in jouw woning.

 

Accessoires, de laatste in ons rijtje interieurtip

Nu de basis gelegd is, kun je beginnen met het aankleden van het interieur met leuke woonaccessoires. Na de aanschaf van  tapijt een houten vloer of pvc vloer versterken accessoires de uitstraling en de sfeer van een ruimte. Kies je voor zachte fluwelen kussens, dan geeft dat een hele andere sfeer dan stoere leren kussens. Een op-en-top gestyled interieur is hartstikke mooi, maar vergeet het niet ook persoonlijk te maken. Je geeft je inrichting extra karakter met persoonlijke foto’s en spulletjes die je dierbaar zijn.

 

Bonus interieurtip: plaats (kleine) accessoires bij elkaar, in plaats van door het hele huis, dat oogt netter en rustiger. Kun jij geen genoeg krijgen van de interieurtips van onze stylisten of wil jij graag een interieuradvies op maat?

 

Lees ook onze blog ‘Ideeën voor slaapkamer vloeren’ of ‘Welke vloer moet ik in de woonkamer kiezen’ voor meer interieurtips voor vloeren in deze specifieke ruimtes. Maak gerust een afspraak of kom langs in ons Experience Center in Beek en Donk. Wij helpen graag!

  • interieurtips
  • vloer
  • kleur

Interieurtips van onze stylisten