Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Donkere houten vloer in sfeervolle woonkamer

Inspiratie voor een donkere houten vloer

Heb je een mooie donkere houten vloer gezien, zoek je een donkere houten vloer? Of spreekt de sfeer en uitstraling van een donkere houten vloer je zo aan dat je er het liefst eentje bij je thuis zou leggen? Dat begrijpen wij! Want ondanks dat veel mensen nog steeds – ten onrechte – denken dat een donkere houten vloer een ruimte klein, donker en benauwd maakt, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Een donkere houten vloer is juist een prachtige blikvanger die direct sfeer in huis creëert.

Een modern, industrieel interieur in combinatie met een donkere houten vloer

Je zou de combinatie met een donkere houten vloer misschien niet direct verwachten, maar dit kan heel mooi uitpakken! Door je donkere vloer te combineren met bijvoorbeeld strak wit en grijs, veel glas en metalen, wollen, leren en betonlook accessoires creëer je een spannend contrast en een echt urban gevoel.

Donkere houten vloer in romantisch, warm interieur

Een donkere houten vloer past natuurlijk perfect bij een romantisch en sierlijk interieur, zoals je dat vroeger vaak in kastelen zag. In combinatie met kleuren als donkerblauw, donkergroen en bordeauxrood en materialen als fluweel, hout en marmer. Helemaal volgens de kleurtrends van nu. Prints van bloemen en grote kleden mogen zeker niet ontbreken! Het geheel ademt de klasse van een Parijs herenhuis.

Een modern, gewaagd interieur gecombineerd met een donkere houten vloeren

Een donkere houten vloer verwacht je ook niet direct bij een modern, kleurrijk interieur. Maar denk eens aan de combinatie van het donkere hout met een uitgesproken kleur als geel of paars en je zult zien dat deze combinatie juist ontzettend goed werkt.

Donkere houten vloer in een fris, zomers interieur

Ook deze combinatie pakt verrassend leuk uit! Wanneer je aan de Ibiza vibe denkt, met veel wit en rotan. Daar past een donkere houten vloer ook uitstekend bij. Deze is in het verder rustige, lichte geheel de eyecatcher van de ruimte. Voor het natuurlijke jungle gevoel voeg je een heleboel grote planten en cactussen toe. Het resultaat? Een heerlijk huis, waar je je ook thuis in een Caraïbisch vakantieoord waant.

 

Dit zijn slechts vier voorbeelden van een interieurstijlen in combinatie met een donkere houten vloer, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek welke stijl het beste bij jouw wensen past met de woonstijltest van Vloerenland. Kom voor meer informatie en inspiratie gerust lang in ons Experience Center XXL. Of bekijk in onze webshop alvast ons assortiment van houten vloeren. Keuzestress of graag nog wat extra advies? Onze interieurstylisten staan voor je klaar. Neem contact op voor een vrijblijvend interieuradvies.

  • Inspiratie
  • Donker houten vloer

Stijlvolle donkere houten vloer van Vloerenland