Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Houten vloer lakken tips Vloerenland

Houten vloer lakken: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je van plan bent om je houten vloer te lakken, is je houten vloer schuren de eerste stap die genomen moet worden. Vervolgens sta je voor de keuze: lakken of oliën? Een lichtere houtsoort kun je over het algemeen beter lakken. Het hout behoudt dan zijn lichte kleur. Maar dan volgt er nog een keuze: ga je zelf je houten vloer lakken of ga je dit uitbesteden?

Kostenplaatje houten vloer lakken

Het kostenplaatje is natuurlijk het grootste verschil tussen een houten vloer zelf lakken of dit klusje uitbesteden. De totale kosten hangen onder andere af van het oppervlak van de vloer, het soort hout en de soort lak en eventuele speciale wensen. Bij uitbesteden van de houten vloer lakken betaal je ook voor de tijd die de professional erin steekt. Daar staat tegenover dat een professional meer ervaring heeft met het lakken van houten vloeren, waardoor hij er waarschijnlijk minder tijd mee kwijt is dan wanneer jij het zelf zou doen. Des te eerder kun je genieten van jouw houten vloer.

 

Tel daarbij op dat bij iemand met minder vakkennis de kans groter is dat er iets misgaat, waarvoor je niet verzekerd bent. En ook nog eens komt te zitten met een andere vloer dan je in eerste instantie in gedachten had. Een specialist weet onvoorziene zaken vaak sneller en beter op te lossen en heeft de benodigde contacten met de leverancier, waardoor een perfecte afwerking van de houten vloer lakken wordt gerealiseerd en langdurig resultaat gegarandeerd wordt. Dat vinden wij tenminste bij Vloerenland. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

De verschillen

Het kostenplaatje is natuurlijk het grootste verschil tussen een houten vloer zelf lakken of dit klusje uitbesteden. De totale kosten hangen onder andere af van het oppervlak van de vloer, het soort hout en de soort lak en eventuele speciale wensen. Bij uitbesteden betaal je ook voor de tijd die de professional erin steekt. Daar staat tegenover dat een professional meer ervaring heeft met een houten vloer lakken, waardoor hij er waarschijnlijk minder tijd mee kwijt is dan dat jij dat bent wanneer jij het zelf zou doen.

 

Tel daarbij op dat bij iemand met minder vakkennis de kans groter is dat er iets misgaat, waarvoor je niet verzekerd bent. Een specialist weet onvoorziene zaken vaak sneller en beter op te lossen en heeft de benodigde contacten met de leverancier, waardoor een perfecte afwerking en langdurig resultaat gegarandeerd zouden moeten zijn. Dat vinden wij tenminste bij Vloerenland. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

Stel je houten vloer lakken niet langer uit

Het is wel belangrijk om je houten vloer goed te lakken. Dit zorgt ervoor dat je vloer weer beschermd is tegen vuil, vlekken, vocht, slijtage en beschadigingen. Schoonmaken wordt een stuk gemakkelijker en er is minder onderhoud nodig. Lees meer over het onderhoud van een houten vloer.

 

Vind je een onbehandelde look mooier? Dan kun je de houten vloer lakken met een matte lak of lak met een extra matte finish. Is jouw houten vloer op sommige plekken beschadigd? Dan kun je de houten vloer lakken met een speciale kleurlak, die de verkleuringen op een eenvoudige manier wegwerkt. Durf je dit toch niet zelf aan? Ga dan voor de zekerheid naar een vakman. Bij Vloerenland vertellen we je graag aan welke kosten je moet denken als je een houten vloer lakken uitbesteedt en zetten we alle mogelijkheden voor je op een rijtje. Neem vrijblijvend contact met ons op, of breng een bezoek het Experience Center van Vloerenland.


 

  • houten vloer
  • lakken
  • zelf doen
  • uitbesteden

houten vloer lakken