Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Hongaarse punt de mogelijkheden

Hongaarse punt vloeren: de mogelijkheden

Hongaarse punt vloeren: de mogelijkheden

Wie kent het visgraatpatroon niet? De klassieke vloer met de schuine planken is al jaren onverminderd populair. Maar ken je ook de Hongaarse punt? Deze stijlvolle vloer is minstens zo tijdloos, maar dan net even anders. Omdat wij steeds meer vraag zien naar Hongaarse punt vloeren, vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden.

Wat is een Hongaarse punt vloer?

De Hongaarse punt heeft wel wat weg van het visgraatpatroon, maar wie goed kijkt, ziet dat beide patronen wel degelijk van elkaar verschillen. Het belangrijkste verschil is dat bij een visgraatvloer de planken om en om liggen en elkaar bij de punten niet raken en bij een Hongaarse punt vloer doen ze dat wel. Bij de Hongaarse punt vormen de planken dus echte punten, waar ze bij een visgraatvloer een trappetje vormen.

 

De planken van Hongaarse punt vloeren liggen in een hoek van 45 tot 60 graden met de punten schuin tegen elkaar, waardoor een patroon van allemaal punten met een rechte naad in het midden ontstaat. Dit patroon oogt wat rustiger dan de klassieke visgraat, waardoor het ook in kleine ruimtes goed tot zijn recht komt.

 

 

Welke typen Hongaarse punt vloeren zijn er?

Net als bij het visgraatpatroon maken steeds meer fabrikanten het mogelijk om jouw favoriete vloer in het patroon van een Hongaarse punt te bestellen. De Hongaarse punt is van oudsher een houten vloer die in dure herenhuizen gelegd werd. Ook nu nog kun jij deze klassieker in je woning terug laten komen, want steeds meer houten vloeren zijn ook als Hongaarse punt te bestellen!

 

Tegenwoordig is het Hongaarse punt patroon echter ook op andere vloeren en materialen verkrijgbaar. Denk aan vinyl, laminaat en PVC.

Vind jouw Hongaarse punt vloer bij Vloerenland

Of je een Hongaarse punt nu in een klassiek of een modern huis legt, je bent in ieder geval verzekerd van een karakteristieke vloer die luxe en elegantie uitstraalt. De vloerexperts van Vloerenland helpen je graag met het uitkiezen van jouw nieuwe vloer. Ontdek alle mogelijkheden in ons Experience Center XXL in Beek en Donk.

  • Hongaarse punt
  • vloeren
  • mogelijkheden

Hongaarse punt klik pvc vloer