Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Hongaarse punt pvc

Hongaarse punt PVC: plak of klik?

Hongaarse punt PVC: plak of klik?

De Hongaarse punt is al decennialang geliefd vanwege zijn kenmerkende patroon. Het patroon heeft wel wat weg van een visgraatvloer, maar is toch net even anders. En daardoor minstens zo origineel!

Hoe ziet de Hongaarse punt eruit?

Bij de Hongaarse punt komen de punten van de planken wel tegen elkaar en bij het visgraatpatroon niet. De punten liggen schuin tegen elkaar, waardoor er een patroon met punten ontstaat. De planken liggen in een hoek van 45 tot 60 graden. Hierbij valt de rechte naad op die door het midden van de punten loopt. Hongaarse punt PVC staat ook wel bekend als sergeantstrepen.

 

Plak PVC of klik PVC?

Je kunt Hongaarse punt PVC zowel als plak-PVC of als klik-PVC leggen. Klik-PVC heeft een speciale verbinding waarmee de verschillende vloerdelen eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Dit type vloer is gemakkelijk zelf te leggen en ook te verhuizen naar een andere ruimte. Bij klik-PVC is het egaliseren van de ondervloer vaak niet nodig, maar is een speciale PVC ondervloer genoeg. Bij plak-PVC is het egaliseren van de ondervloer wel erg belangrijk, omdat dit type vloer met flexibele vloerdelen werkt.

 

Plak-PVC wordt verlijmd op de ondergrond. Het is heel belangrijk dat de ondervloer helemaal glad is, om klachten met pvc vloeren te voorkomen. Het verlijmen van een PVC vloer is een klusje dat vaak uitbesteed wordt, omdat het nogal een precies werkje is. Plak-PVC kent verschillende voordelen, waaronder de goede warmtegeleiding. Hierdoor is deze vloer uitermate geschikt om in combinatie met vloerverwarming te leggen.

Wat zijn de voordelen van PVC?

Of je nu voor een Hongaarse punt als plak-PVC kiest of voor klik-PVC, PVC vloeren en de voordelen zijn er te over. Het zijn beide sterke vloeren die 100% waterbestendig zijn en gemakkelijk schoon te houden zijn.

 

Bezoek ons Experience Center XXL

Benieuwd hoe de Hongaarse punt er in het echt uitziet? In ons Experience Center XXL in Beek en Donk hebben we een uitgebreid aanbod aan PVC vloeren in Hongaarse punt liggen ter inspiratie. Onze vloerexperts denken graag met je mee bij het kiezen van jouw nieuwe vloer. .

  • Hongaarse punt
  • plak pvc
  • lijm pvc

Hongaarse punt klik pvc vloer