Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Hoeveel laminaat nodig

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Je hebt een keuze gemaakt! Laminaat gaat het worden, in die ene kleur die je het allermooiste vindt. Maar, hoeveel laminaat heb ik nodig? Hoeveel laminaat moet je extra rekenen om met die lastige hoekjes en het zaagverlies nog steeds voldoende te hebben? Wij leggen je hieronder uit hoe je kunt berekenen hoeveel laminaat je nodig hebt om voldoende te hebben om je droomvloer te kunnen leggen!

Houd rekening met zaagverlies

Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel laminaat heb ik nodig?’ is meestal vrij eenvoudig. Uiteraard bereken je eerst de oppervlakte van de ruimte waar je laminaat wilt gaan leggen (lengte x breedte van de kamer). Daar tel je standaard 3% tot 5% bij op afhankelijk van het aantal ruimtes, formaat van het laminaat en het gekozen legpatroon.

 

Als het een rechte ruimte betreft en de laminaatplank of laminaattegel moet in wildverband komen te liggen dan heb je ongeveer 3% zaagverlies. Als in diezelfde ruimte op patroon gelegd moet worden dan ga je snel richting de 5%. Als er schuine zijden zijn dan loopt het verlies verder op. Wanneer het meerdere ruimtes betreft dan ga je bij wildverband richting 5%-7% en op patroon naar 7% of meer.

 

Visgraat laminaatvloer en zaagverlies

Afhankelijk van het type visgraat laminaat kan het zaagverlies toch aardig oplopen. Bij sommige merken visgraatlaminaat bestel je A en B planken en afhankelijk van de situatie kan het zo zijn dat je uiteindelijk meer A dan B planken nodig hebt, of omgekeerd. Er zijn verschillende merken die hun eigen kliksystemen ontwikkeld hebben. Je dient afhankelijk van het kliksysteem en de situatie ter plekke rekening te houden met 10% tot 15% zaagverlies.

 

Heeft je kamer extra veel hoekjes, zoals bij een erker of openhaard? Koop dan voor de zekerheid iets meer. Hoeveel pakken laminaat je nodig hebt voor de oppervlakte die je uitgerekend hebt, rekenen wij graag voor je uit. In een pak zit immers nooit precies 1m2, maar wij kunnen je zo zeggen hoeveel pakken laminaat dan nodig zijn. Daarnaast adviseren wij je graag over het eventuele zaagverlies, als je twijfelt waar je bij jouw ruimte op moet rekenen.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of breng ons bedrijf in Beek en Donk een bezoek!

  • laminaat
  • hoeveel nodig
  • zaagverlies