Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Werkwijze Vloerenland vloeren leggen

Hoe leg je een pvc vloer?

Wanneer je bij Vloerenland een nieuwe pvc vloer koopt, kun je kiezen om de vloer te laten leggen door één van onze specialisten of om hem zelf te leggen. Ga goed voorbereid aan de slag als je een doe-het-zelf vloer kiest, want hoe leg je een pvc vloer en waar moet je op letten? Wij geven je graag tips en tricks!

De juiste voorbereiding

Of je nu plak-pvc of klik-pvc kiest, een goede voorbereiding is bij beide vloeren belangrijk. Je begint met het uitrekenen van het benodigde aantal vierkante meters. Hierbij houd je rekening met onder andere de grootte van de ruimte, schuine hoeken, radiatoren en het legpatroon. Houd rekening met 10-15% snijverlies. Schaf voldoende pvc aan, want als je net te weinig hebt, heb je een probleem. Lees de leginstructie nauwkeurig om fouten te voorkomen.

 

Laat pvc altijd eerst acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat leggen. Doe dat door de stroken of tegels ongeveer 48 uur van tevoren plat in de ruimte te leggen. Ligt hier vloerverwarming? Zet deze dan even uit.

 

Zorg er tot slot voor dat je begint met een egale vloer. Vooral bij plak-pvc is dit van belang. Iedere oneffenheid in de vloer zie je anders straks door het pvc heen. Kleine hoogteverschillen los je op met een goede ondervloer, eventueel in combinatie met dampdichte folie.

 

Hoe leg je een klik pvc vloer?

Begin in een hoek van de kamer en leg de eerste strook of tegel met de groef richting de muur. Laat daarbij 0,5-1 centimeter ruimte over tussen de strook of de tegel en de muur. De volgende strook of tegel kun je vervolgens in de eerste klikken door hem iets schuin te houden. Schuif alle stroken of tegels vervolgens zo in elkaar en sla steeds zachtjes met een rubberen hamer tegen de strook of tegel om ze goed in elkaar te laten vallen. Snijd stroken of tegels eventueel op maat met een Stanleymes. Je kunt de vloer direct belopen als je klaar bent.

 

Houd rekening met je legpatroon en gebruik stroken en tegels uit verschillende verpakkingen door elkaar voor het mooiste resultaat.

Hoe leg je een plak pvc vloer?

Bij plak-pvc breng je lijm aan op de helft van een strook of tegel (zorg dat je de juiste lijm gebruikt!). Leg hem op zijn plek, druk goed aan en breng vervolgens lijm aan op de andere helft van de strook of tegel. Druk weer goed aan en ga zo door tot je alle tegels of stroken gelegd hebt. Voor het beste eindresultaat en een lange levensduur zorg je ervoor dat de vloer na het leggen nog aangewalst wordt. Wij adviseren om het leggen van plak-pvc niet zelf te doen, maar uit te besteden aan een vakman. Op die manier weet je zeker dat je vloer goed ligt en dat je er jarenlang plezier van hebt.

 

Wil je graag dat een specialist met je meekijkt en adviseert hoe je een pvc vloer legt? Breng dan een bezoek aan de showroom van Vloerenland!

  • Hoe
  • pvc vloer
  • leggen

PVC vloeren