Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Grote schoonmaak anno 2017

Grote schoonmaak anno 2017

Grote schoonmaak anno 2017

Tijdens de gure herfstdagen zul je regelmatig met natte, vieze voetstappen naar binnen lopen.


Ongemerkt neem je allerlei vuil mee, waardoor je vloer kan beschadigen. Het zou toch jammer zijn als hierdoor krassen en putjes ontstaan op je laminaat of vinyl! Daarom geven we je graag een aantal tips om je vloer ook in de herfst goed schoon te houden.

Laminaat, PVC, houten vloeren en vinyl schoonmaken

Het grofste vuil kun je met een bezem of stofzuiger al wegkrijgen. Het is belangrijk de vloer regelmatig schoon te maken met een droge of vochtige schoonmaakdoek. Wring de schoonmaakdoek goed uit zodat de vloer niet te nat wordt. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt of dat er ergens vocht achterblijft. Voetstappen en vuil kunnen op deze manier eenvoudig weggeveegd worden. Je kunt bij vinyl en PVC vloeren oude beschermingslagen verwijderen, het zgn. strippen en daarnaweer een compleet nieuwe beschermingslaag, waardoor de vloer weer flink opknapt. We geven trouwens bij aankoop of installatie van een nieuwe vloer een reinigings- en onderhoudsadvies, als je onze adviezen opvolgd heb je een zorgeloze vloer.

Sterke vervuiling

Een paar keer per jaar kun je grondig te werk gaan. Voor hardnekkige vlekken en strepen kun je wat schoonmaak- of reinigingsmiddel aan het water toevoegen. Bij laminaat en PVC vloeren gebruik je een vochtige doek of dweil je. Voor hele sterke vervuiling kun je bij laminaat wat aceton gebruiken, bij vinyl kan dat niet, daar kun je voor intensieve reiniging incidenteel een schrobmachine inzetten. In geen enkel geval mag je schuurmiddel gebruiken, dat veroorzaakt krassen. Kijk voor meer informatie over onderhoud van PVC vloeren en laminaat onderhoudproducten in de webshop.

Tapijt schoonmaken

Pas op met vlekverwijderaars, dat kan voor verkleuringen zorgen. Een poederreiniging verdient de voorkeur t.o.v. een natte reiniging. En plaatselijke reiniging boven totaalreiniging als dat een optie is. Heb je echt te maken met sterke vervuiling? Dan kun je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen voor de grondige reiniging van je tapijt of rondkijken voor een mooi, nieuw en fris tapijt. Wil je nog meer tips voor de reiniging van laminaat, vinyl of tapijt? Vloerenland helpt je graag.

  • Laminaat schoonmaken
  • Vinyl schoonmaken
  • Tapijt schoonmaken