Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Lichte houten vloer van Vloerenland

Creëer rust en ruimte met een lichte houten vloer

De kleur van je vloer heeft veel invloed op de uitstraling, het gevoel en de ruimtelijkheid van een kamer. Met een lichte houten vloer creëer je een frisse, rustige en lichte sfeer in huis. Een lichte vloer heeft bovendien als voordeel dat een ruimte er groter en lichter door lijkt. Maar hoe kun je een lichte houten vloer het beste combineren?

Lichte houten vloer in een Scandinavische inrichting

In een Scandinavische inrichting waar wit en natuurlijke houttinten de boventoon voeren, past een lichte houten vloer perfect. Wat betreft materialen passen linnen, wol en vilt in een Scandinavische inrichting. Een groot licht kleed en planten mogen ook zeker niet ontbreken. Lichte vloeren zijn er niet alleen van hout. Naast houten vloeren kunt je ook kiezen voor pvc vloeren, tapijttegels of tapijt. Bekijk ook andere soorten vloeren en ontdek wat het best bij jouw woonstijl past.

Een knus interieur in combinatie met een lichte houten vloer

Bij donkere, warme kleuren op de muren, in de meubels en de accessoires is een lichte, houten vloer een mooi contrast. Wees dus niet bang om een lichte houten vloer te leggen in een interieur met veel donkerblauw, donkergroen of bordeauxrood. Denk ook alvast na over het type vloer dat jouw voorkeur heeft. Wil je een houten vloer of laminaat? Of ga je het onderhoudsvriendelijke vinyl of een mooie visgraat pvc vloer? Er zijn mogelijkheden genoeg. Uiteraard helpen onze adviseurs je hier graag bij, zodat jij uiteindelijk de lichte houten vloer kiest die het beste bij jou past.

Een industriële inrichting

Een metalen deur, betonlook kookeiland en strakke bank komen nog beter tot hun recht met een lichte houten vloer als basis. Een interieur dat verder strak en kil is heeft een rustige tegenhanger nodig om het geheel in balans te brengen.

 

Wat bij een neutrale, lichte houten vloer verder nog leuk is, is om een opvallend meubelstuk in de ruimte te plaatsen of een kleuraccent dat alle aandacht trekt. Denk aan een fauteuil in een opvallende kleur, een schilderij waarvan de kleuren van de muur spatten of een aantal kleurrijke kussens op de bank met een opvallende print.

 

Je leest het, een rustige, lichte ruimte hoeft helemaal niet saai en kil te zijn! Wil je nog meer interieuradvies voor je lichte houten vloer of ook inspiratie voor een donkere houten vloer opdoen? Breng dan een bezoek aan ons Experience Center XXL in Beek en Donk of neem contact op met onze styliste voor een afspraak. Hopelijk zien we je snel!

  • Rust en ruimte
  • Lichte houten vloer

Lichte houten vloer pvc visgraat Vloerenland