Beste ondervloer voor tapijttegels

Wat is de beste ondervloer voor tapijttegels?

Het grote voordeel van tapijttegels is, naast het isolerend vermogen, dat ze gemakkelijk (zelf) te leggen zijn. Of je de tapijttegels nu los wil leggen of wil verlijmen, met een korte leginstructie kun je zelf aan de slag. Controleer voordat je begint wel even of jouw ondervloer geschikt is voor tapijttegels. We geven je graag wat meer tekst en uitleg!

 

Heb je onze collectie tapijttegels van alle bekende merken al bekeken in onze webshop? Wij voeren merken als: Tarkett, Desso, Heuga, Interface, BloQ en Modulyss.

Tapijttegels los leggen of lijmen?

Je kan tapijttegels los leggen of je kan ze vastlijmen op de ondervloer. Het los leggen van tapijttegels heeft als voordeel dat je de tapijttegels makkelijk kan verhuizen naar een andere ruimte of ander huis. Een ander groot voordeel is dat je een tegel kan vervangen bij een beschadiging. We raden je aan tapijttegels niet los te leggen in een ruimte van 30 m2 en groter.

Je tapijttegels lijmen

Veel mensen kiezen ervoor om de tapijttegels vast te lijmen, zodat ze niet verschuiven. Als je de tegels vastlijmt, voorkom je ook dat de tegels hard slijten doordat ze tegen elkaar aan schuren bij speling tussen de tegels onderling. Voor het vastlijmen van tapijttegels kun je speciale antisliplijm of verhuislijm gebruiken. Gebruik een oplosvrije variant om de tegels later gemakkelijker weg te kunnen halen. Dubbelzijdige tape zou ook kunnen, maar dan moet de ondervloer wel helemaal stofvrij zijn, anders blijft de tape niet plakken.

 

Is elke ondervloer geschikt voor tapijttegels?

Kun je tapijttegels op iedere ondergrond leggen? Of moet je de ondervloer eerst aanpakken voordat je tapijttegels legt? De perfecte ondervloer voor tapijttegels is drukvast, vlak (zonder oneffenheden), droog en stofvrij. Vul eventuele gaten met snelcement. Met drukvast bedoelen we niet te zacht, anders loop je het risico dat de tegels gaan ‘schotelen’, waardoor ze minder lang mee zullen gaan.

 

Twijfel je of jouw ondervloer vlak genoeg is voor tapijttegels, egaliseer de vloer dan of dicht minimaal de gaten met snelcement. Zitten er veel oneffenheden in je ondervloer? Leg er dan Interlay tegels van Interface onder. Deze ondervloer verhoogt het loopcomfort, vermindert de slijtage van de tapijttegels en zorgt voor geluiddemping. Bovenop de Interlay ondervloer kun je vervolgens je tapijttegels leggen.

 

Hulp nodig?

Overweeg je om tapijttegels te leggen? Kom dan eens naar ons Experience Center XXL. Hier kun je inspiratie opdoen voor je vloer en de specialisten van Vloerenland kunnen je alle tips en tricks geven, zodat jij zelf aan de slag kunt en een perfecte tapijtvloer legt. De klus aan ons uitbesteden behoort ook tot de mogelijkheden. Hier vind je informatie over het zelf leggen van tapijttegels of kijk even naar onze leginstructie tapijttegels.

  • ondervloer tapijttegels
  • tapijttegels

Interlay ondervloer voor tapijttegels