PVC vloeren
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer Eindhoven

PVC vloer regio Eindhoven?

Op zoek naar een PVC vloer in regio Eindhoven?

Wanneer je in Eindhoven en omgeving op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning, wil je deze natuurlijk niet aan de andere kant van het land kopen. Gelukkig ligt het Experience Center XXL van Vloerenland ongeveer 20-25 km van Eindhoven vandaan. Hier kun je allerlei PVC vloeren van dichtbij bekijken, voelen en ervaren, want wij hebben alles onder een dak! Daarnaast kan ons team je helpen bij het maken van de juiste keuze en kunnen we je voorzien van een hoop tips en adviezen voor het leggen van de vloer. Twijfel je nog over wat voor soort vloer je wil? Bij Vloerenland heb je de keuze uit PVC vloeren, laminaat, houten vloeren, tapijt, tapijttegels en vinyl.

 

Experience-Center-Vloerenland

Waar je op moet letten bij een PVC vloer

Of je nu voor je PVC vloer in de buurt van Eindhoven gaat shoppen of elders in het land, de aandachtspunten bij het uitzoeken van de juiste PVC vloer blijven hetzelfde. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Wil je een verlijmde PVC vloer of een klik PVC vloer? Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse, een huur- of koopwoning, nieuwbouw of renovatie, vloerverwarming of vloerkoeling, je wensen, het budget, je smaak en de vraag of je de PVC vloer zelf wilt gaan leggen, moet je heel wat keuzes gaan maken.
  • Zorg in elk geval voor een vlakke en blijvend droge (bestaande) vloer. Is je bestaande vloer niet vlak? Laat hem dan eerst egaliseren. Bij een PVC vloer die gelijmd gaat worden, is dit nog belangrijker dan bij klik PVC.
  • Een verlijmde PVC vloer zelf leggen is echt niet eenvoudig en in de meeste gevallen ook niet aan te raden voor een particulier. Als je zelf je PVC vloer wilt leggen dan kun je beter voor klik PVC kiezen. Daar zal ook enige tijd, handigheid, ervaring en concentratie voor nodig zijn, maar het is vele malen makkelijker dan het leggen van verlijmbare PVC. Schroom dus zeker niet om hier een vakman voor in te schakelen, als je twijfelt.
  • PVC of vinyl? Er is eigenlijk geen verschil tussen PVC en vinyl. Met vinyl wordt in de volksmond meestal kamerbrede vloerbedekking bedoeld en met PVC een vloer van stroken of tegels. In België zeggen fabrikanten van PVC vloeren tegen PVC vloeren ook 'vinyl'. Ze verwijzen hiermee naar de Engels term voor PVC vloeren: LVT = Luxury Vinyl Tiles
  • Homogeen of heterogeen PVC? Homogeen PVC krijgt zijn print door het productieproces, bij heterogeen PVC bestaat het PVC uit meerdere lagen, waar het dessin er eentje van is. Daar zit vervolgens een beschermlaag overheen. Hierdoor is er ook invloed op het dessin en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dessin met meer of minder herhaling.
  • Reguliere embossing of ‘register embossing’? Embossing is het voelbare reliëf van een vloer dat aangebracht wordt met een wals. Bij ‘in register embossing’ volgt het reliëf de print van de vloer en matcht dat precies met elkaar. De vloer lijkt hierdoor nog echter lijkt door een geborsteld effect, zoals bij geborstelde houten vloeren het geval is.
  • PVC vloeren hebben altijd een v-groef. Een v-groef benadrukt de randen van stroken en tegels nog eens extra. Als je geen v-groef wilt, dan kun je beter kiezen voor laminaat.

 

PVC_vloeren_Vloerenland

Welke vloer moet ik kiezen?

Vind je het moeilijk om te bepalen welke soort vloer je wilt? Lees hier meer over de verschillende soorten vloeren en de voor- en nadelen.

Welk merk pvc vloer kiezen?

Je kunt bij ons kiezen uit verschillende merken pvc vloeren: Quick-step, Douwes Dekker, Therdex, Ambiant, Green-flor, Floorify, mFLOR en Vivafloors.

Wat kost een pvc vloer?

Vloerenland verkoopt PVC vloeren in verschillende prijsklassen. Wil je weten wat een pvc vloeren kost? Of wat een pvc vloer leggen kost? Lees verder op onze website of kom langs in ons Experience Center XXL vlakbij Eindhoven. 

PVC vloeren showroom regio Eindhoven

Vanuit Eindhoven ben je in een mum van tijd bij ons! Wil je hulp bij het maken van de juiste keuze in vloeren? Hier staat ons team voor je klaar om je van advies op maat te voorzien en je meer te vertellen over de mogelijkheden voor bij jou thuis. Wij hebben al vele klanten geholpen aan de juiste PVC vloer, rondom Eindhoven en nog veel verder. Zien we jou ook binnenkort in de showroom en het Experience Center XXL van Vloerenland?

 

Onze Webshop

Wil je PVC vloeren bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop

 

PVC-vloer-leggen-of-doe-het-zelf