PVC vloer met vloerverwarming

PVC vloeren en vloerverwarming

Nieuws van Vloerenland

Een PVC vloer is een perfecte vloer om over vloerverwarming heen te leggen.


Of er nu al vloerverwarming ligt of nog moet komen te liggen, voor een PVC vloer is dat geen probleem. Een PVC vloer is zo’n ideale combinatie met vloerverwarming omdat een PVC vloer de warmte van de vloerverwarming heel goed opneemt en ook weer heel goed en snel geleidt. De warmte wordt dus niet vastgehouden of tegengehouden maar juist door de ruimte verspreid. Je geniet van een warme ruimte en je hoeft minder hard te stoken om de juiste temperatuur te bereiken. Dankzij het energiezuinige karakter en de goede warmtegeleiding heb je een optimaal rendement. Ook Klik PVC is geschikt voor alle soorten vloerverwarming die in deze blog vermeld worden.

Lage temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling

Vloerverwarming is in combinatie met een PVC vloer dan ook prima als hoofdverwarming te gebruiken, zonder dat extra radiatoren nodig zijn. Er hangen geen radiatoren meer in de ruimte en je voetjes blijven heerlijk warm! Ook bij lage temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling is een PVC vloer een ideale partner. Lage temperatuurvloerverwarming is de opvolger van de traditionele vloerverwarming waar gewerkt wordt met nog lage watertemperaturen. En dan is er ook nog droogbouw vloerverwarming.

 

Voorbereiding

Om optimaal te kunnen genieten van je PVC vloer en van je vloerverwarming moet je wel voor de afwerking van de ondervloer zorgen. De dekvloer moet egaal en droog genoeg zijn en geschikt zijn voor vloerverwarming en PVC vloeren. Daarnaast moet vloerverwarming op de juiste manier geïnstalleerd worden. De leidingen worden in de cementdekvloer gestort. Als de vloer voldoende droog (de afwerkvloer mag het vochtpercentage van de maximale waarde van 1,8% niet overschrijden, anhydriet is de bovengrens 0.3%) is dient het opstookprotocol dat door de installateur wordt verstrekt doorlopen te worden. informeer vooraf bij de installateur van de installatie.

Andere vloeren

Naast een PVC vloer zijn natuurstenen vloeren, houten vloeren, laminaat, vinyl vloeren ook geschikt voor traditionele vloerverwarming, lage temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling. Let er wel op dat niet ieder type vinyl geschikt is en dat de ene vloer gemakkelijker te leggen is dan de andere. Ook zijn er bepaalde typen tapijt die in combinatie met vloerverwarming gebruikt kunnen worden. Ga je voor een parketvloer? Dan kun je kiezen uit een 'zwevende houten vloer' (met geschikte ondervloer) of voor een verlijmde parketvloer.

 

Het team van Vloerenland adviseren je graag over de mogelijkheden voor een zo optimaal mogelijk rendement van je vloerverwarming. Loop eens vrijblijvend bij ons binnen!

  • Pvc Vloer
  • Vloerverwarming