Laminaat
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Laminaat

Kliklaminaat

Kliklaminaat

kliklaminaat

Verlijmen van een laminaatvloer wordt nog maar zelden toegepast en op gebied van klik laminaatvloeren is er een groot aanbod, niet elke soort is even degelijk. Er is al kliklaminaat te krijgen in een dikte van 6 milimeter. Om een degelijke vloer te creëren is 7 tot 11 mm dikte aan te raden. De vloer wordt sterker en is beter bestand tegen invloeden van buiten. De ontwikkelingen staan niet stil, want naast laminaat beschikken lamelparket en PVC vloeren ook steeds vaker over een modern kliksysteem. 

Hoe werkt kliklaminaat?

De delen van de eerste rij worden met de kopse kanten in elkaar geklikt. Afhankeljk van het type klikverbinding worden de delen van de tweede rij van het laminaat in elkaar geklikt. Verlijming is niet meer nodig bij een dusdanige kwaliteit laminaat. 

Legverband van laminaat

In wildverband laminaat leggen is de meest economische manier van leggen, andere legpatronen zoals kruisverband en halfsteensverband kunnen ook worden toegpast afhankelijk van het type laminaat. Het voordeel van het wildverband is dat de nieuwe baan begint met het stuk dat eerder werd afgezaagd. Hierdoor is er minimaal zaagverlies tijdens het leggen. 

Kliklaminaat leggen

Belangrijk om te weten

Laminaat bestaat uit een aantal lagen en het is een persing van HDF (High-Density Fibreboard) met een melamine toplaag al dan niet in combinatie met korund of aluminium oxide (om de slijtlaag te verbeteren). Ook HDF is onderhevig aan werking. Het is raadzaam om ongeveer 1 cm vrij te houden van muren en obstakels.

Ook is het raadzaam om een vochtscherm toe te passen, de kosten hiervan zijn relatief laag en voorkomt een hoop ellende als er een klacht zou ontstaan. Bij verschillende fabrikanten vervalt de garantie als er geen dampfolie is toegepast. De ontstane ruimte tussen de muur en het laminaat wordt afgedekt met plinten of met plakplinten

Klassen in laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende klassen: 

Particulier  gebruik

AC1 - Klasse 21 Licht gebruik
AC2 - Klasse 22 Normaal of Matig gebruik
AC3 - Klasse 23 Intensief gebruik 

Commercieel gebruik

AC3 - Klasse 31 Licht commercieel gebruik
AC4 - Klasse 32 Normaal commercieel gebruik
AC5 - Klasse 33 Intensief commercieel gebruik
AC6 - Klasse 34 Zeer intensief commercieel gebruik 

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende typen kliksystemen, het Vallinge kliksysteem, Uniclick kliksysteem en het 2-lock kliksysteem die toegepast worden door verschillende fabrikanten.

In het algemeen is voor de gebruiker het legcomfort van belang en de sterkte van het kliksysteem. De dikte, de klasse, het kliksysteem en dergelijke bepalen samen de kwaliteit van het laminaat, maar de uitstraling van het laminaat is bepalend voor de eindgebruiker. 

Als je vragen hebt, bel of kom langs en laat je verrassen door Vloerenland!

 

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop