Houten Vloeren
Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloer schoonmaken

Schoonmaken

Houten vloer schoonmaken

Jij hebt een mooie houten vloer in je ruimte liggen. Om hier zo lang mogelijk van te genieten is het belangrijk dat de houten vloer regelmatig schoon wordt gemaakt. Een houten vloer heeft nou eenmaal meer onderhoud nodig dan laminaat. Maar naast het verlengen van de levensduur bespaar je met regelmatig schoonmaken ook aanzienlijk in je kosten. Met een schone vloer voorkom je lelijke krassen en vlekken. Ons advies is om ingelopen zand direct te verwijderen en dagelijks te stofzuigen en onderhoud afhankelijk van het gebruik. 

 

Tips om je houten vloer schoon te maken

Hier volgen belangrijke onderhoudstips voor een houten vloer:

  • Veeg de vloer met een stofwisser aan. Stofzuigen kan ook, indien je een mondstuk gebruikt dat geschikt is voor houten vloeren
  • Gebruik een geschikt schoonmaakmiddel, bij voorkeur het Wood Protection System van Vloerenland met onderhoudsmiddelen speciaal voor houten vloeren
  • Dweil in de richting van de nerf, maar gebruik niet teveel water
  • Droog de vloer met een droge dweil of doek (gebruik geen warmtebron om dit proces te versnellen) 

Een houten vloer schoonmaken is een zorgvuldige klus. Neem daarom altijd rustig de tijd wanneer je hieraan begint. Het uiteindelijke resultaat is dat je vloer er weer netjes en strak bij ligt en langer mooi blijft. We adviseren bij een houten vloer ook altijd een deurmat te gebruiken. Zo beperk je zand en kleine steentjes op de vloer. 

Hiernaast hebben we een video waarin wordt gedemonstreerd hoe je je houten vloer efficiënt schoonmaakt. Naast schoonmaken is goed onderhoud ook van belang. Lees daarom meer over hoe je je vloer het best kunt onderhouden.

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop