Zoldervloer vervangen

Zoldervloer vervangen

Je zoldervloer vervangen: waar moet je op letten?

Zou je van je zolder graag een fijne ruimte maken waar geleefd, geslapen, gespeeld en gewerkt kan worden? Dan is het soms nodig om de zoldervloer te vervangen. Waar moet je rekening mee houden?

 

De voordelen van een isolerende ondervloer

Wij raden je aan om op zolder altijd een isolerende ondervloer onder je vloer te leggen. Een isolerende ondervloer voorkomt niet alleen warmteverlies, het zorgt ook voor geluidsdemping.  Daarnaast heeft een isolerende ondervloer nog een belangrijke functie. Hij verlengt namelijk de levensduur van de parketvloer of laminaatvloer die erop ligt. Het is als het ware een beschermlaagje tegen oneffenheden op de ondervloer.

Werk veilig en verantwoord

Ga je aan de slag met de constructie, omdat je bijvoorbeeld een houten zoldervloer wil vervangen vanwege houtrot? Neem dan altijd een specialist in de hand die met je mee kan kijken of de bestaande muurconstructie sterk genoeg is om de nieuwe vloer te dragen. Zeker wanneer je voor een nieuwe betonnen verdiepingsvloer met betonnen liggers kiest. Vergeet ook niet vooraf te kijken waar leidingen lopen en sluit stroom, gas en water tijdelijk af.

Nieuwe vloer kiezen op de zolder

Er is genoeg keuze in nieuwe vloeren voor op zolder, maar wat is de beste vloer voor op zolder? Dat is voor een groot deel afhankelijk van je wensen. Wil je graag zo min mogelijk loop- en contactgeluid? Kies dan voor een zachte vloer zoals tapijt. Houd je van een warm gevoel aan je voeten? Kies dan voor een vloer met vloerverwarming eronder. Of ga je juist voor laminaat vanwege het onderhoudsgemak en de scherpe prijs? Zet al je wensen op een rijtje en vergelijk de verschillende soorten vloeren met elkaar.

 

Vloerisolatie en subsidie

Er is geen beter moment om vloerisolatie aan te brengen dan wanneer je je zoldervloer gaat vervangen. Dus heb je op dit moment nog geen Vloerisolatie op zolder? Pak het direct aan nu de vloer toch open ligt en al je spulletjes ergens anders staan. Verdiep je ook zeker even in de eventuele mogelijkheden voor subsidie. Wanneer je twee energiebesparende maatregelen aanbrengt, zoals vloerisolatie en dakisolatie of zonnepanelen op het dak, kun je een aanvraag voor subsidie indienen.

Advies over een zoldervloer

Heb je plannen om je  zoldervloer gaat vervangen. Ons team denkt graag met je mee over alle keuzes die je moet maken. Laat je adviseren en inspireren in ons Experience Center XXL of stel je vragen per mail.

  • zoldervloer
  • vervangen

Goedkope_vinyl_vloer