Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Winkelvloer laten vervangen door nieuwe vloer

Winkelvloer vervangen door nieuwe vloer

Een winkelvloer vervangen door een nieuwe vloer is bijna altijd een goed plan, want de vloer van je winkel is één van de belangrijkste dingen om de sfeer en uitstraling van je winkel te bepalen. Het draagt bij aan het totaalplaatje, en als dat totaalplaatje niet klopt, komt een bezoeker vaak al niet binnen. Een versleten en verouderde winkelvloer geeft een hele andere uitstraling dan een nieuwe, strak gelegde winkelvloer. Is het de hoogste tijd om je winkelvloer te vervangen door een nieuwe vloer, dan geven wij je graag een aantal tips.

Welke nieuwe vloeren bij vervangen winkelvloer

Wat wil je uitstralen naar je klanten toe? Welke winkelvloer zorgt ervoor dat zij een positieve indruk van je winkel of showroom krijgen? Bij een winkel in brocante is dat waarschijnlijk een hele andere vloer dan bij een computerzaak. Wanneer je je verdiept in de verschillende soorten vloeren die er zijn, is het dus allereerst van belang dat je weet welke stijl je wilt.

 

Daarnaast hebben verschillende soorten vloeren natuurlijk verschillende eigenschappen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje, hier moet je op letten bij het vervangen van een winkelvloer.

Waar kun je op letten bij de keuze voor een milieuvriendelijke winkelvloeren?

Nadat een winkelvloer bij jou op het bedrijf aangekomen is, zijn er een aantal manieren om zo duurzaam mogelijk gebruik te maken van de winkelvloer. Een vloer is het meest duurzaam als de volledige levensduur benut wordt. En dat kan als de winkelvloer op de juiste plek op de juiste manier gebruikt wordt.

 

Een vloer die niet in combinatie met vloerverwarming gebruikt moet worden, wordt niet duurzaam gebruikt als hij er toch ligt. Het is ook niet duurzaam om je vloer eerder te vervangen dan nodig is, simpelweg omdat je er misschien op uitgekeken bent.

 

Ook een vloer die onderhoud vraagt, levert ook een bijdrage aan milieubelasting. Als je een houten vloer bijvoorbeeld zou onderhouden met een product dat oplosmiddel bevat, dan draagt dat helaas bij aan smogvorming. Maar onderhoud is wel nodig, want anders slijt de vloer eerder en dat is ook niet duurzaam. Let daarom goed op de middelen die je gebruikt als je je vloer onderhoudt en gebruik als het kan een ondervloer. De extra milieubelasting hiervan is laag en de levensduur van een vloer wordt verbeterd en het isoleert de vloer extra.

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste milieuvriendelijke winkelvloer, kun je verder letten op keurmerken die eisen aan het milieu stellen. Het FSC-keurmerk bij een houten vloer bijvoorbeeld garandeert minder milieubelasting en is recyclebaar. En je oude vloer lever je natuurlijk in bij de milieustraat, waar hij wellicht een tweede leven krijgt maar in ieder geval gescheiden verwerkt wordt. Een tweede leven geven kan ook als je je vloer zelf zwevend legt in plaats van verlijmt. Hij kan dan eenvoudig weer op een andere plek gelegd worden.

Alle milieuvriendelijke vloeren onder de loep

We noemen hieronder per vloer nog een aantal kenmerken, zodat je voor jezelf kunt beslissen wat nu de meest duurzame vloeren zijn en wat in jouw ogen de beste milieuvriendelijke vloer is:

 • PVC vloeren: PVC vloeren zijn sterk, vochtbestendig en eenvoudig schoon te houden. Ideaal dus als je vloer veelvuldig belopen wordt en er veel verkeer van buiten naar binnen komt. Bij een PVC vloer heb je nauwelijks contactgeluid. Bovendien gaat een PVC vloer lang mee, waardoor je er niet meer over na hoeft tte denken.

 • Tapijt: tapijt dat je in een winkel legt, moet aan andere eisen voldoen dan die je bij je thuis legt. Speciaal voor winkels en bedrijven is er daarom projecttapijt. Dit tapijt is bestand tegen intensief gebruik, vuil werend en onderhoudsvriendelijk en dat voldoet aan de minimale eisen die gesteld worden aan het brandgedrag volgens het bouwbesluit. Door het tapijt in de kleuren van je logo of huisstijl te bestellen, draagt het bij aan een professionele uitstraling.

 • Tapijttegels: wil je de vloer in je winkel snel kunnen vervangen of verhuizen naar andere ruimtes? Dan zijn tapijttegels ideaal. Ze zijn gemakkelijk zelf te leggen, makkelijk te vervoeren en zelf te leggen, ze zijn sterk, verbeteren de akoestiek van je bedrijf en je kunt ook een enkele tegel vervangen als er een vlek op zit, zonder dat je de hele winkelvloer hoeft te vervangen en ze kunnen 'meegroeien' met de ontwikkelingen in het bedrijf.

 • Laminaat: laminaat is de laatste jaren flink verbeterd. Niet alleen in kwaliteit maar ook in de verschillende soorten uitvoeringen en het feit dat het vaak nog nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden is. Wanneer je je winkelvloer wilt vervangen door laminaat, kies dan voor klasse 33. Deze klasse is er speciaal voor veel belopen ruimtes.

 • Vinyl: vinyl zorgt voor een harde, onderhoudsvriendelijke vloer, een slijtvaste vloer die in allerlei dessins te verkrijgen is. Van een houtlook tot marmer of kurk, vinyl is in nagenoeg alle stijlen en kleuren te koop. Vinyl is bovendien waterbestendig, geluidsarm en warmte-isolerend. Het is een veerkrachtige vloer waar je prettig op loopt.

 • Houten vloeren: deze houten vloeren zorgen voor een chique uitstraling maar zijn wel iets gevoeliger voor slijtage en hebben wat meer onderhoud nodig. Houten vloeren zijn tijdloos, duurzaam en zorgen voor een milieubewuste, maatschappelijk verantwoorde boodschap.

Lees hier verder voor algemene informatie over vloeren

 

Wil je de verschillende soorten vloeren graag eerst in het echt bekijken voordat je je winkelvloer gaat vervangen? Bij Vloerenland in Beek en Donk ben je van harte welkom.

 • winkelvloer
 • vervangen
 • laminaat
 • pvc vloeren
 • tapijttegels