Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Welke vloer op zolder

Welke vloeren op zolder?

Welke vloer op zolder

Maak er in elk geval wat moois van!

 

Je zolder staat wellicht niet bovenaan je prioriteitenlijstje, maar als dit een prettige ruimte om te verblijven is, maak je hier misschien wel meer gebruik van dan je van tevoren zou denken! Dat begint bij het afwerken van de vloer. Maar welke vloer kan op zolder? In deze blog vertellen we je welke soorten vloerbedekking geschikt zijn voor zoldervloeren.

   

Welk type vloerbedekking is geschikt voor de zolder?

Wanneer je de zoldervloer gaat afwerken, is het belangrijk dat de ondervloer effen is en in goede staat. Is de vloer beloopbaar, vochtvrij en stevig? Is de vloer niet effen? Dan dien je deze eerst te egaliseren met bijvoorbeeld egalisatiemortel, ondervloer of ondervloerfolie. Breng eventueel ook meteen isolatie aan. Is dat klusje geklaard? Dan kun je na gaan denken over een mooie vloer. De volgende zoldervloeren zijn zeer geschikt:

 
  • Tapijt: lekker warm tapijt aan de voetjes en het isoleert goed tegen bijvoorbeeld geluid. Daarnaast is het relatief goedkoop en gemakkelijk te leggen, waardoor je nog eerder van je knusse zolderkamer kunt genieten. Een zoldervloer met tapijt is ideaal voor een slaapkamer! Kijk ook eens naar tapijttegels, die je later gemakkelijk weer naar een andere ruimte kunt verhuizen.
  • Parket: past goed bij de uitstraling van een zolder, zeker wanneer deze nog authentieke houten balken heeft. Zoldervloeren met parket zien er direct netjes afgewerkt uit en zorgen voor een landelijke, chique uitstraling. Houd wel rekening met contactgeluid tijdens het belopen van de vloer.
  • Laminaat: de looks van parket gecombineerd met de voordelen van laminaat. Laminaat is er in allerlei kleuren en dessins, het is onderhoudsvriendelijk en kleurvast. Bovendien is het gemakkelijk zelf in elkaar te klikken en relatief goedkoop.
  • Pvc: zacht voor de voeten, hygiĆ«nisch en met uitstekende geluiddempende eigenschappen. En dat is toch wel een pluspunt bij zoldervloeren! De lange levensduur en ruime keuze in prints en kleuren maken pvc vloeren een uitstekende keuze voor zoldervloeren.
   
 

Wil je meer informatie over de afwerking van zoldervloeren? Neem dan gerust contact met ons op of breng ons een bezoek!

 
  • Welke vloeren
  • zoldervloer
  • Zoldervloeren

Prijzen_van_PVC_vloeren_bij_Vloerenland