Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Welke ondervloer voor tapijttegels Interlay

Welke ondervloer voor tapijttegels?

Welke ondervloer voor tapijttegels je nodig hebt, gaan we je nu uitleggen. De bestaande vloer is natuurlijk een vast gegeven. Bij tapijt wordt vaak ondertapijt gebruikt als ondervloer (ook wel tussenvloer genaamd) alleen is ondertapijt of oude vloerbedekking niet geschikt voor tapijttegels. Wel kun je kiezen voor een (ondervloer) tussenvloer die speciaal voor tapijttegels ontwikkeld is. Een ondervloer geeft niet alleen een mooier resultaat, maar ook extra comfort omdat de boven vloer er zachter van wordt, extra geluiddemping omdat het geluid tot meer dan twee keer gereduceerd wordt, meer isolatie (ideaal in geval van koude vloeren) en een strakke, egale tapijttegelvloer.

 

Door de ondervloer zijn eventuele normale oneffenheden in de dekvloer niet zichtbaar door de tapijttegels heen. Bovendien verlengt een goede ondervloer de levensduur van de tapijttegels. De ondervloer beperkt de slijtage van de tapijttegels als een schokabsorberende laag. Welke ondervloer voor tapijttegels je het beste kunt kiezen gaan we samen afstemmen op de situatie ter plekke.

 

Er is geen standaard antwoord op de vraag ‘Welke ondervloer voor tapijttegels is geschikt?’ Dat is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Allereerst is de ruimte waarin de tapijttegels komen te liggen van belang. Hoe ziet de bestaande vloer eruit? Vloerverwarming? Heb je te maken met optrekkend vocht? Kies dan een ondervloer die hier goed tegen kan. Woon je in een appartement waar je rekening moet houden met onderburen? Kies dan een ondervloer die geluiddempend werkt. Soms is dat zelfs verplicht. Vaak vind je dit terug in het reglement van de woningbouwvereniging of VvE.

   

Wat raden wij aan als ondervloer voor tapijttegels wordt overwogen?

Op een druk vaste ondervloer liggen tapijttegels het mooiste. Dit voorkomt dat de tapijttegels gaan schotelen en daardoor minder lang meegaan. Want als de tapijttegels gaan schotelen, ontstaat er een puntbelasting. Voordat je de ondervloer gaat leggen, dien je er in ieder geval voor te zorgen dat de vloer vlak, droog en stofvrij is.

Welke merken ondervloer voor tapijttegels geschikt zijn?

Bij Vloerenland zijn we erg te spreken over de Heuga Interface Interlay ondervloertegels. Ook het gebruik van een ‘zwevende’ ondervloer werkt goed, bijvoorbeeld First-flor platen (een combinatie van zachtboard en hardboard platen) of een Jumpax ondervloer (10 dB). Je kunt de tapijttegel ook direct op de ondervloer fixeren.

 

Benieuwd hoe je het beste tapijttegels leggen het beste resultaat geeft?

 

Ons team adviseert je graag over de juiste ondervloer voor tapijttegels!

  • Ondervloer
  • voor tapijttegels
  • Interface Heuga interlay