Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Zelf een visgraatvloer leggen | Vloerenland

Welke lijm voor tapijttegels?

 

Tapijttegels hebben enorm veel voordelen. Te veel om op te noemen, maar het grootste voordeel is misschien nog wel dat ze modulair zijn, waardoor verschillende patronen tijdens het leggen mogelijk zijn, en dat ze eenvoudig te vervangen zijn als er onverhoopt een tapijttegel beschadigt. Ze zijn ook makkelijk te vervoeren, weinig snijverlies, geen ondertapijt nodig, blijven verhuisbaar, veel soorten en kleuren, egaliseren niet nodig, kunnen meegroeien met het bedrijf en ze zijn geschikt voor bedrijven en particulieren.

 

Als tapijttegels los liggen moet er wel rekeing worden gehouden dat er wel een mogelijkheid bestaat dat ze verschuiven als er veelvuldig overheen gelopen wordt. Waardoor tapijttegels tegen elkaar schuren waardoor er uiteindelijk lelijke naden ontstaan. Tapijttegels kunnen het beste gefixeerd worden Dat geldt zeker voor trappen. Bovendien, hoe beter tapijttegels liggen, hoe isolerender en geluidsdempender ze werken. Welke lijm heb je voor tapijttegels nodig?

Welke lijm? De opties voor tapijttegels

 • Los leggen
 • Tapijttegels kunnen los gelegd worden in ruimtes tot 25 m2. Zorg er dan wel voor dat ze strak tegen elkaar aanliggen en uiteindelijk licht opgespannen liggen tussen de muren. Als ze kunnen gaan schuiven dan gaat dat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit en uitstraling.
 • Dubbelzijdige tape
  met een zware kwaliteit dubbelzijdige tape kun je tapijttegels moeiteloos fixeren op de ondervloer zonder schade aan te brengen. De dubbelzijdige tape is later eenvoudig weer te verwijderen. Bij dubbelzijdige tape is het wel heel belangrijk dat de ondervloer stofvrij is, anders plakt de tape niet.
 • Antislip-lijm of verhuislijm

        Antislip-lijm is geschikt voor het fixeren van tapijttegels op alle daarvoor geschikte water verdraagzame ondergronden binnen.

 
 • Tactiles Tac-Tiles zijn ideaal voor bedrijven die de tapijttegels niet los willen leggen, maar ze ook niet kunnen fixeren / verlijmen met antislip-lijm. De stickers plakken aan een zijde, zodat ze andere materialen niet beschadigen.
 
 

Volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de fabrikant om tot een goed eindresultaat te komen. Je kunt de tapijttegels ook op een ‘zwevende’ ondervloer leggen. Firstfloor platen (combinatie van zachtboard en hardboard platen) zijn dan aan te raden, maar gebruik in elk geval géén Thermofelt platen, omdat ze te zacht zijn. Jumpax (10db) ondervloeren zijn ook een optie. Als de (niet verende) bestaande vloer vlak is heeft dat de voorkeur en het scheelt enorm in de kosten.

 

Vloerenland kijkt graag samen met jou welke lijm of legwijze voor jouw tapijttegels en in combinatie met jouw ondervloer het meest geschikt is als je de tapijttegels zelf wilt leggen. Je kunt er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om van onze legservice gebruik te maken!

 

Hier kun je uitgebreide informatie vinden over: leginstructie tapijttegels

 • welke
 • lijm
 • tapijttegels
 • voordelen