Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Legpatronen pvc vloer Versailles legpatroon Vloerenland

Legpatronen PVC vloer: welke spreekt je aan?

PVC is al mooi van zichzelf, maar het legpatroon maakt hem nog mooier. Met een ander legpatroon kun je al een hele andere sfeer of stijl neerzetten en origineel uit de hoek komen. Er zijn verschillende soorten legpatronen voor je PVC vloer. We zullen ze hieronder uitgebreid bespreken.

Traditioneel legpatronen pvc vloer

Het traditionele legpatroon voor een PVC vloer is de plankenvloer. Je kunt de planken onderling laten verspringen of steeds gelijk laten lopen. Gelijk laten lopen is een legpatroon dat we niet zo vaak zien bij PVC vloeren, maar daardoor wel uniek. Of laat de planken eens schuin ten opzichte van de muren lopen voor een originele invalshoek.

Visgraatpatroon pvc vloer

Ongetwijfeld één van de meest populaire legpatronen voor PVC vloeren, de visgraat PVC vloer! Het patroon ziet er, zoals de naam al zegt, uit als een visgraat. De linkse en rechtse delen worden in een hoek van 90 graden geplaatst. De korte zijde ligt haaks op de lange zijde van de plank ernaast. Dit is de klassieke variant van de legpatronen pvc vloeren en wordt vandaag de dag ook vaak in moderne woningen gelegd. Binnen het visgraatpatroon zijn er ook nog variaties, want je kunt variëren in de lengte en breedte van de planken. De originele visgraatvloer heeft smalle stroken, maar brede stroken zien we tegenwoordig ook vaak. Vind je het lastig om te bepalen welke stroken het beste in de ruimte passen? Geen probleem, daar is een vuistregel voor. Kies smalle of kortere planken in kleinere ruimtes en brede of langere planken in grotere ruimtes. Of leg ze diagonaal voor een ruimtelijk effect. Je kunt deze PVC visgraat vloer laten leggen, maar als je een beetje handig bent kun je een visgraat vloer ook zelf leggen.

 

Walvisgraatpatroon pvc vloer

We blijven nog even bij de vissen en gaan naar de walvisgraat. Het is misschien een wat minder bekende onder de legpatronen voor pvc vloeren. Wat is een walvisgraat PVC vloer? Als je goed naar de naam kijkt, raad je misschien al dat het iets met het formaat te maken heeft. Een walvisgraat PVC vloer is eigenlijk de grote broer van een visgraat PVC vloer. De legpatronen PVC vloer van de visgraat en walvisgraat zijn nagenoeg hetzelfde. De walvisgraat vloer heeft daarentegen wel grotere en bredere planken en past daardoor bijzonder goed in grote ruimtes.

Hongaarse punt pvc vloer

De Hongaarse punt is een legpatroon dat je vroeger al in kastelen van koningen en vorsten tegenkwam. De delen liggen in een hoek van 60 graden en de korte zijden sluiten steeds op elkaar aan. Een Hongaarse punt vloer is kan in vrijwel elke ruimte. Dit komt onder andere doordat je kunt variëren qua hoek waarin je de planken legt.

 

Versailles-patroon pvc vloer

Dit legpatroon werd, vast niet verrassend als je naar de naam kijkt, voor het eerst gespot in het Paleis van Versailles. Dit patroon was toen al een eyecatcher en dat is het vandaag de dag nog steeds. Het bestaat uit een diagonaal vlechtwerk in het midden en een vierkant kader eromheen. Het op maat maken van de kleine stukjes is arbeidsintensiever dan andere legpatronen, maar het resultaat is een PVC vloer waar je met recht trots op kunt zijn! Een klein nadeel dat aan de Versailles legpatronen PVC vloer kleeft, is dat het lastiger te leggen is met een klik-PVC vloer. Houd daar rekening mee als je uit verschillende legpatronen PVC vloer gaat kiezen.

 

In dit blog bespreken we de legpatronen voor pvc vloeren, maar deze legpatronen kunnen uiteraard ook bij houten vloeren. Heb je nog vragen, wil je tips of een aantal legpatronen voor je PVC vloer in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan onze showroom! Wij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en laten je graag ons aanbod zien.

  • pvc vloer
  • legpatronen
  • visgraat
  • walvisgraat
  • Versailles
  • Hongaarse punt

Legpatronen pvc vloer visgraat legpatroon Vloerenland