Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
De-best-geteste-woonkamer-vloeren-voor-jouw-woonkamer.

De best geteste woonkamer vloeren

Als je op zoek gaat naar de best geteste woonkamer vloeren, zul je bedrogen uitkomen. Er is namelijk niet één vloer die deze titel krijgt. Welke vloer het beste is voor de ene woonkamer, is dat niet voor een andere. Afhankelijk van de factoren die jij belangrijk vindt, zal er uit het complete aanbod woonkamer vloeren eentje als beste uit de bus komen.

 

Wij gaan samen NIET op zoek naar de best geteste woonkamer vloeren, maar WEL op zoek naar de vloer die het beste past bij jouw woonwensen en gezinssituatie.

 
VT wonen PVC vloeren by Ambiant bij Vloerenland

Het bouwjaar en staat type woning

Het begint allemaal bij het type en de staat van je woning. Bij nieuwbouw kun je alles vooraf plannen en bij renovatie breek je eerst het oude af om het vervolgens weer op te bouwen. Wist je dat de staat en de constructie van de bestaande woning bepalend zijn voor jouw vloerkeuze? Vuistregel: des te beter de bouw, des te groter de keuze in vloeren. Wij van Vloerenland denken graag met je mee, dus betrek ons gerust bij jouw bouw- en renovatieplannen. Maak even een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dat werkt vaak al heel verhelderend.

Het gebruik van de best geteste woonkamer vloeren

Veel is afhankelijk van hoe intensief de vloer in je woonkamer gebruikt gaat worden. Heb je (kleine) kinderen of huisdieren, dan zal de vloer meer te verduren krijgen. Zo letten kinderen bijvoorbeeld minder goed op als zij met stoelen schuiven. En dat zorgt op een houten vloer sneller voor krassen dan op een PVC vloer. Als je je daar niet aan stoort, dan is dat uiteraard geen probleem. Heb je huisdieren, dan is een PVC vloer erg fijn. Dit type vloer is vuil- en vochtafstotend en antibacterieel. Glad laminaat is daarentegen geen goede keuze, omdat huisdieren hier weinig grip op hebben. Wil jij meer weten over de voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren, bekijk dan onze pagina met informatie over vloeren.

Vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in je woonkamer? Dan zoek je uiteraard een vloer die de warmte goed doorlaat. Houten vloeren, laminaat, PVC en vinyl vloeren zijn, naast keramische tegels, allemaal geschikt om over vloerverwarming te leggen. PVC en vinyl vloeren zijn de uitblinkers op dit gebied, door hun uiterst lage warmteweerstand. Laminaat- en houten vloeren kunnen ook, mits je kiest voor het juiste merk en het goed gelegd wordt. Meer informatie over een houten vloer met vloerverwarming vind je hier.

 
Tapijt en tapijttegels bij Vloerenland

De best geteste woonkamer vloeren met veel of weinig onderhoud?

Is poetsen niet één van je grootste hobby’s? Dan ben je vast op zoek naar een vloer die weinig onderhoud nodig heeft en waar je weinig op ziet. Denk dan aan een PVC vloer, vinyl of laminaat vloer. Een echte houten vloer is minder geschikt. Dit type vloer moet eens per jaar met olie of wax behandeld worden. Een ander voordeel van PVC is dat het naadloos wordt gelegd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vuil dat zich ophoopt in de naden.

Uitstraling

Kijken we naar de uitstraling, dan steekt een houten vloer voor veel mensen met kop en schouders boven alle andere woonkamer vloeren uit. Echt hout heeft een magische, authentieke charme. Tegenwoordig kunnen PVC en laminaat vloeren de houtlook goed evenaren, maar het is niet hetzelfde! Wat jouw voorkeuren ook zijn, jij bepaalt zelf wat voor jouw situatie de best geteste woonkamer vloeren zijn. Is dat voor jou een vinyl, tegel of houten vloer? Vloerenland heeft een breed assortiment en voor elke woonkamer een mooie vloer. Vind je het lastig om te kiezen of heb je behoefte aan een eerlijk advies, het team van Vloerenland staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 
  • De best geteste woonkamer vloeren

Multiplank sfeer