Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Kosten pvc vloer leggen Vloerenland

Kosten pvc vloer leggen, waar moet je aan denken?

Kosten PVC vloer leggen

Je bent toe aan een nieuwe vloer en hebt de keus gemaakt voor een mooie, onderhoudsvriendelijke en duurzame pvc vloer. Dan wil je natuurlijk weten waar je rekening mee moet houden qua kosten. Je kijkt het eerste naar de vloer zelf. Lees onze blog ‘wat kost een pvc vloer’ voor meer informatie hierover. Was jij niet van plan om de vloer zelf te leggen, maar gebruik te maken van onze legservice? Calculeer dan ook de kosten pvc vloer leggen in.

 

Het is lastig een concrete prijs te noemen. Het leggen van pvc is namelijk maatwerk en de kosten pvc vloer leggen worden altijd gebaseerd op de situatie ter plaatse. Wat jouw pvc vloer uiteindelijk gaat kosten is afhankelijk van de oppervlakte, de staat van de ondergrond en het soort pvc.

 

Vloerenland heeft een groot aanbod pvc vloeren. Daar zit vast wat voor je tussen, wat ook nog eens prima binnen jouw budget past. Wij leggen verlijmbare pvc vloeren,  klik pvc, SPC pvc en Looselay pvc vloeren. Laat je gerust adviseren door onze vloer-experts. Zij weten als geen ander welke vloeren het beste bij jouw woonwensen en de technische staat van je woning passen.

Verborgen kosten pvc vloer leggen

Het komt wel eens voor dat er onvoorziene kosten komen kijken bij het leggen van een pvc vloer. Houd daar rekening mee als je een berekening maakt voor de kosten voor jouw nieuwe vloer. Een voorbeeld van zo’n onvoorziene kostenpost kan bijvoorbeeld het plaatsen van een permanent vochtscherm zijn. Dit is nodig wanneer de cementdekvloer, ondanks de droogtijd, nog niet droog genoeg is. Dit wordt alleen gedaan wanneer het leggen van de pvc vloer niet meer kan worden uitgesteld.

 

Een permanent vochtscherm passen wij ook toe bij te vochtige vloeren in een oudere woning en dat doen we alleen als het echt niet anders kan. Het zijn extra kosten voor een pvc vloer leggen, maar het moet om ellende in de toekomst te voorkomen en kwaliteit te kunnen leveren.

 
pvc vloer visgraat Vloerenland

Vochtmeting voor het leggen van pvc vloeren

Vocht is de grootste vijand van een woning en een ook van een pvc vloer. Vandaar dat wij vooraf een vochtmeting uitvoeren, om te controleren of er extra maatregelen nodig zijn. Die mogelijk ook invloed hebben op de kosten pvc vloer leggen. Om een perfecte installatie tot in lengte van dagen te garanderen, is een vochtmeting van groot belang. Bij twijfel zullen wij een externe deskundige inschakelen, die een onafhankelijk rapport kan uitbrengen over de situatie ter plaatse. Een bouwkundige keuring behoort ook tot de mogelijkheden als daar aanleiding toe is. Normaal gesproken is dat niet nodig, maar tegen meerprijs wel een mogelijkheid.

Garantie op arbeid

Wij geven een unieke garantie op arbeid, omdat wij een enorm vertrouwen hebben in ons vakmanschap, ons team en onze producten. Mocht zich onverhoopt toch iets voordoen, dan heb je naast de gebruikelijke fabrieksgarantie op de pvc vloer ook nog eens garantie op de arbeid. Een vloer aanschaffen zonder risico kan alleen bij Vloerenland. Zo voorkomen wij dat jij achteraf nog voor verrassingen komt te staan en te maken krijgt met eventuele extra kosten pvc vloer leggen. Informeer naar de mogelijkheden.

Uitgangspunten bij richtprijzen voor kosten pvc vloer leggen

Voor elke type pvc vloer geven wij een richtprijs aan. Deze richtprijs is een schatting van de kosten voor het leggen van een pvc vloer. Bij het bepalen van deze richtprijs zijn wij van onderstaande punten uitgegaan:

 
 • Geen rekening gehouden met onvoorziene kosten, plinten, profielen en klein materiaal
 • Inclusief 1-2 jaar garantie op de arbeid op het leggen van de vloer
 • De richtprijs is exclusief de aanschafkosten van de pvc vloer
 • Woning staat in de regio Noordoost- of Zuidoost Brabant
 • Standaard egalisatie voor het leggen van de pvc vloer
 • Een droge vloer als ondergrond
 
Wat kost een PVC vloer leggen

Verlijmde pvc vloer leggen op cementdekvloer

 • Richtprijs €40 - €50 per m²
 • Werkzaamheden: stofzuigen, primeren, basis-egalisatie, droogtijd egaline 24-48 uur, schuren, stofzuigen en verlijmen.

Verlijmde pvc vloer leggen op bestaande (tegel)vloer

 • Richtprijs €45 - €55 per m²
 • Werkzaamheden: voegen dichtzetten, primeren, basis-egalisatie, droogtijd egaline 24-48 uur, schuren, stofzuigen en verlijmen.
 

Lees meer over pvc vloer leggen op een bestaande vloer.

 

Klik pvc vloer of Rigid pvc vloer leggen

 • Richtprijs €19 - €28 per m²
 • Werkzaamheden: Stofzuigen, ondervloer en pvc vloer plaatsen.

Advies nodig?

Een gericht advies ontvangen over pvc vloeren of vragen over de kosten pvc vloer leggen? Kom gerust langs in ons Experience Center in Beek en Donk. Hier vind je alles het op gebied van moderne vloeren en vloeroplossingen. Je kunt niet alleen pvc vloeren bekijken, maar hebben ook een mooi aanbod aan: Houten vloeren, PVC, laminaat, tapijt, tapijttegels, traprenovatie en vinyl.

 
 • Kosten
 • PVC vloer leggen

Kosten van een PVC vloer leggen