Wat kost een pvc vloer

Wat kost een pvc vloer?

Wat kost een PVC vloer?

Als je wilt weten wat een PVC vloer kost, dan gaan we gemakshalve uit van prijzen exclusief legkosten. Wil je dat Vloerenland de PVC vloer voor jou legt? Geen probleem. Vloerenland is gespecialiseerd in het leggen van PVC vloeren. Bij het leggen van een PVC vloer is het belangrijk dat de bestaande vloer wordt geëgaliseerd, want dat is een vak apart. Als je zelf handig bent kun je wel een zogenaamde klik-PVC vloer zelf leggen.

Stel jezelf om te beginnen de volgende vraag:

Is een PVC vloer wel iets voor mij?

Waarom wil je eigenlijk een PVC vloer? Wat vind je belangrijk qua wooncomfort en wat zijn je woonwensen? Het lijken misschien overbodige vragen, maar het gaat vooral om de uitstraling en een verbetering van het wooncomfort. De voordelen van een vloer moeten zo goed mogelijk aansluiten bij jouw woonwensen. Er zijn misschien ook andere vloeren die (nog beter) hierop aansluiten, ook qua budget.

 

Een PVC vloer is niet echt goedkoop, de kosten van een PVC vloer zitten in de aanschaf van de vloer, de egalisatie van de bestaande vloer en de installatiekosten. Als je daar geen idee van hebt en dan de m² prijzen inclusief plaatsen hoort, dan is het nogal eens schrikken. Vaak kiezen mensen dan toch voor vinyl of laminaat vanwege de lagere m2 prijzen.

 

Prijzen van een PVC vloer

Wij leveren PVC vloeren vanaf €20 - €25 euro per m². De decors in deze prijsklasse herhalen zich vaker dan bij duurdere soorten het geval is en dan ben je er nog niet… want het zijn lichtere kwaliteiten met een toplaag van 0,3 mm. Deze series is het meest geschikt voor de slaapkamer of licht woonkamergebruik.

 

Als je een zwaardere kwaliteit voor de woonkamer zoekt, met een toplaag van 0,55 mm of zelfs 0,7 mm, dan betaal je al gauw een €10 tot €15 per m² meer. De meeste mensen slagen voor de PVC vloer in de prijsklasse €35 tot €45 per m². De kosten voor het egaliseren en plaatsen komen er dan nog bij.

Alternatieven voor een PVC vloer

Als een lage prijs voor een vloer de voorkeur heeft, informeer dan eens naar vinyl, Novilon. Een luxe laminaatvloer in combinatie met een moderne (zeer geluiddempende) ondervloer is meestal de goedkoopste optie…

Soorten PVC vloeren

Hieronder staan de best verkochte soorten PVC vloeren:

   
PVC vloer leggen Vloerenland

VERLIJMBARE PVC VLOER

Kies je voor een verlijmbare PVC vloer dan wordt de bestaande vloer standaard geëgaliseerd en geschuurd, daarna wordt de PVC vloer erop verlijmd. Dit geeft het beste en meest duurzame resultaat. Je krijgt tevens het hoogste afwerkingsniveau. Dit type vloer is qua leggen niet voor iedereen geschikt, dus niet echt iets voor de gemiddelde ‘doe het zelver’. Het leggen vergt namelijk vakmanschap en is niet echt goedkoop omdat er veel manuren in zitten. Het eindresultaat is echter geweldig!

Voordelen verlijmde PVC vloer ten opzichte van een klik PVC vloer

 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en warmtepomp
 • Stillere vloer, zeer geluiddempend
 • Hoger afwerkingsniveau

Nadelen verlijmde PVC vloer ten opzichte van een klik PVC vloer

 • Doe het zelvers kunnen verlijmde PVC vloer niet zelf leggen
 • Legkosten per M² liggen hoger
 • Vooraf egaliseren en schuren

 

 

KLIK PVC VLOER

Voor degenen die zelf een PVC vloer willen gaan leggen is een Klik PVC vloer ideaal. Egaliseren is meestal niet nodig, mits de bestaande vloer vlak genoeg is. Klik PVC is verkrijgbaar in verschillende kliksystemen, elke fabrikant heeft zo zijn eigen systeem. Unilin is een betrouwbaar kliksysteem, maar voor de handige ‘doe het zelver’ vinden wij een PVC vloer met een ‘top-down’ kliksysteem het meest geschikt. Het voordeel van dit type is dat het makkelijk te leggen is en overal in de ruimte kun je een beschadigde plank of tegel vervangen. Dit in tegenstelling tot andere kliksystemen waar je ‘de halve vloer’ los moet halen en je weer vooraan kunt gaan beginnen met leggen.

Voordelen klik PVC vloer ten opzichte van een verlijmde PVC vloer

 • Egaliseren meestal niet nodig
 • Geschikt voor een doe het zelver
 • Prijs per M²

Nadelen klik PVC vloer ten opzichte van een verlijmde PVC vloer

 • Hogere warmteweerstand door de ondervloer
 • Akoestiek minder goed in de ruimte
 • Plank vervangen meestal lastiger
 

Een Klik PVC vloer levert de handige ‘doe het zelver’ een flinke besparing op, omdat je geen legkosten hebt. In het geval dat je huurder van een woning bent is een klik pvc sowieso de enige optie. Je mag namelijk meestal geen PVC vloer verlijmen van een huiseigenaar. Ook in geval van een VVE, een Vereniging van Eigenaren worden er ook vaak strenge regels gesteld aan vloeren. Een 10Db klik PVC vloer is in het laatste geval de beste ideale oplossing. Prijzen variëren zonder ondervloer tussen €35 - €55 per M² exclusief eventuele legkosten.

 

RIGID KLIK-PVC VLOER

Rigid Klik-PVC vloeren ook wel Rigid PVC vloeren of Rigid vinyl planken genaamd kunnen rechtstreeks over een bestaande vloer, zwevend gelegd worden. Bijvoorbeeld over een vlakke tegelvloer of cementdekvloer. Makkelijk en snel zelf te leggen. Tevens toe te passen bij vloerverwarming en geschikt voor het moderne gezinsleven. Prijzen liggen rond de €40 - €50 per M² exclusief legkosten en evt. ondervloer.

 

Hier vind je meer informatie over: pvc vloeren leggen over bestaande vloer

 

PVC vloeren Vloerenland

Wat kost een pvc vloer leggen?

Je vindt meer informatie over de kosten van een pvc vloer leggen in ons andere blog: 'Wat kost een PVC vloer leggen?'

Welke soorten vloeren? Voordelen & nadelen

Weet je niet zeker welke soort vloer je eigen wilt? Lees dan deze belangrijke informatie over de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

Niet alleen prijs is belangrijk?

Bij het kiezen van de juiste vloer is de prijs van de vloer slechts een van de aspecten waar je rekening mee moet houden. Een belangrijke vraag om te beantwoorden voordat je je PVC vloer kiest, is welke soort PVC vloer geschikt is voor jouw woonsituatie. Hierbij kan het advies van een vloerexpert het verschil maken tussen een vloer waar je jarenlang plezier van hebt en een vloer waar je achteraf toch niet gelukkig mee bent.

 

In het Experience Center XXL van Vloerenland staat dagelijks ons team klaar om je te helpen met het kiezen van jouw nieuwe vloer. We hebben altijd een uitgebreid aanbod in PVC vloeren, dus een autoritje naar Beek en Donk maak je nooit voor niks. Het is vanuit het centrum van Eindhoven slechts 10 minuten langer rijden dan Meubelplein Ekkersrijt. Tot snel!

 • kosten
 • pvc vloer leggen