Landelijke vloeren in woonkamer

Wat kenmerkt landelijke vloeren?

De landelijke stijl is al vele jaren ontzettend populair. Niet zo verwonderlijk, want de rustgevende en natuurlijke sfeer die een landelijk interieur creëert, is prettig om in te wonen. Maar wat kenmerkt nu eigenlijk landelijke vloeren? Hoe kun je bij een landelijk interieur bijpassende vloeren vinden?

Landelijke stijl: vloeren in rustige tinten

Bij een landelijk interieur zie je veel natuurlijke, robuuste, ruwe materialen terug. Denk daarbij aan (natuur)steen en (onbehandeld) hout. Deze ‘zwaardere’ materialen worden gecombineerd met lichte, serene kleuren als beige, lichtgrijs, wit en crème en natuurlijke materialen als kurk en riet. Hiermee wordt een interieur neergezet dat doet denken aan het platteland en wonen in de natuur. Je krijgt direct een warm en huiselijk gevoel, van gezelligheid en comfort.

 

Wat zijn nu typisch landelijke vloeren?

Bij een landelijk interieur passen gelukkig verschillende landelijke vloeren. Dus ook als je niet alles mooi vindt, heb je nog genoeg keuze. Wat bij landelijke vloeren vooral belangrijk is, is dat ze van een natuurlijk materiaal gemaakt zijn of die indruk geven. Denk bijvoorbeeld aan natuurstenen vloertegels, mat marmer of een echte houten vloeren. Een houten vloer mag dan juist veel knoesten en oneffenheden hebben, zoals bij een eiken houten vloer of klassiek parket. Dat maakt hem karakteristiek en uniek! En dan bijvoorbeeld met de charme van onbewerkt hout of een vergrijsde kleur.

Rekening houden met persoonlijke wensen

Laat je portemonnee dat op dit moment niet toe of wil je liever een vloer die iets minder onderhoud vraagt? Denk dan eens aan een echte natuursteenlook of houtlook vloer. Er zijn verschillende vloeren die hout en natuursteen perfect evenaren, die ook nog eens scherp geprijsd zijn en gemakkelijk zelf te leggen of verplaatsen zijn. Voorbeelden hiervan zijn PVC vloeren en landelijke laminaatvloer met een houtlook. Kies in dit geval voor wat bredere planken of een visgraatpatroon, het liefst met een grote variatie in prints, en je tovert de landelijke stijl zo tevoorschijn!

 

Bekijk ons gevarieerde aanbod op je gemak in ons Experience Center in Beek en Donk of lees nog meer info de mooiste landelijke vloeren!

  • Landelijke vloer
  • houten vloer
  • pvc vloeren

Landelijke vloeren in de woonkamer Vloerenland