Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Wat is Tretford tapijt? Vloerenland

Wat is tretford tapijt?

Wat is Tretford tapijt?

Misschien heb je de naam Tretford al eens voorbij horen komen? Het Duitse merk krijgt steeds meer bekendheid. Maar wat maakt Tretford tapijttegels nu zo uniek? En waarom zou je voor dit merk tapijt kiezen en niet voor een ander merk?

Wat maakt Tretford tapijt uniek?

Allereerst, en dat zie je ook meteen terug in het logo van Tretford, wordt Tretford tapijt gemaakt van Kasjmier geitenhaar. Dit in tegenstelling tot de meeste andere tapijten, die vaak van wol of synthetische garens gemaakt worden. Kasjmier geitenhaar is het fijnste dierhaar dat er bestaat, nog fijner dan de dunste schapenwol. Hiervan wordt hoogwaardig tapijt gemaakt.

 

Het slijtvaste, vuilwerende Kasjmier geitenhaar wordt met de hand gewonnen in Mongolië. Het is duurzaam, rafelt niet en is eenvoudig te leggen. Kasjmier geitenhaar komt helemaal vanuit Mongolië naar jou thuis. En gelukkig houden de Kasjmier geiten nog genoeg haar over om op de hoogvlaktes te kunnen overleven!

Tretford tapijttegels en Tretford tapijt

Tretford is verkrijgbaar in tapijt met een breedte van 200 cm of in verschillende uitvoeringen tapijttegels. Er zijn verschillende soorten tapijttegels:

 
  • Tretford Ever Ons natuurtapijt EVER wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zonder toevoeging van een mottenbeschermingsmiddel. Het tijdloze ribbeltje, de vele kleuren en hoge mate van geluiddemping kenmerken deze kwaliteit. Geschikt voor alle woonruimtes, warm, robuust en makkelijk in onderhoud.

 

  • Tretford Interart vloerkleden Op maat en handgemaakt in Duitsland. INTERART biedt onbesgrensde kleurmogelijkheden en legpatronen. Het natuurlijke Kasjmier geitenhaar en scheerwol voelen warm aan, zijn zeer slijtvast en rustgevend. Zeer geschikt in woon- en werkomgeving.

 

  • Tretford Interland tapijttegels en banen Opgebouwd uit 80% Kasjmier geitenhaar en 20% wol is tretford INTERLAND een tijdloos tapijt met hernieuwbare grondstoffen, smaakvolle kleuren, en van hoge kwaliteit. Makkelijk in onderhoud, met een buitengewoon lange levensduur en geschikt voor alle woonruimtes.

 

  • Tretford Interlife banen, Interlife tapijttegels en Interland stroken  Voldoen aan hoge eisen en hebben een lange levensduur. 70% geitenhaar en 30% polyamide. Ze voldoen aan de eisen van gebruikersklasse 33 en zwenkwielgeschikt. De kwaliteit INTERLIFE is optimaal geschikt voor kantoren, scholen, hotels en trappen.

 

Bekroond met een certificaat

Een ander opvallend kenmerk van Tretford tapijttegels en tapijt is dat het voor een gezonder binnenklimaat zorgt, doordat er minder fijnstof in de lucht komt. Bij een gladde vloer kunnen stofdeeltjes ronddwarrelen en door bewegingen geïnhaleerd worden. De vezels van Kasjmier tapijt nemen stofdeeltjes goed op, dankzij hun ruwe structuur, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Voor deze eigenschap heeft tretford tapijt zelfs een certificaat ontvangen van het GUI LAB (Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik)!

 

Het tapijt neemt vocht op en geeft het weer af aan de ruimte als dat nodig is. En het is heerlijk warm aan de voeten! Dat is ook een belangrijke reden waarom veel hotels en particulieren voor Tretford tapijt kiezen. Ideaal ook voor de kinderopvang, vanwege het gladde, bespeelbare oppervlak waarop poppetjes probleemloos blijven staan. Ook als slijtvaste kantoorvloer, waarop zwenkwielen nauwelijks sporen achterlaten, is Tretford tapijt zeer geschikt.

 

Wil je zelf ervaren hoe Tretford tapijt aan je voeten voelt? Breng dan eens een bezoek aan het Experience Center van Vloerenland in Beek en Donk!

Of kijk in de webshop naar Tretford tapijttegels

  • Wat is
  • Tretford tapijttegels
  • tapijt