Warmte isolerende eigenschappen en isolerende werking van PVC vloeren

Warmte isolerende eigenschappen en isolerende werking van PVC vloeren

Warmte isolerende eigenschappen en isolerende werking van PVC vloeren

Als het gaat over de warmte isolerende eigenschappen en isolerende werking van PVC vloeren op internet gaat dan lezen wij regelmatig dat het grote voordeel van PVC vloeren is dat ze: ‘Warm aanvoelen’. Wij willen dit graag nuanceren en je ook meer vertellen over isolerende eigenschappen en isolerende werking van PVC vloeren.

 

PVC (Polyvinylchloride) is een thermoplast (kunststof). Een PVC vloer is een samengesteld product, dus opgebouwd uit meerdere lagen die samen een stabiel eindproduct vormen. PVC heeft unieke eigenschappen. Een van de eigenschappen is dat deze warmte makkelijk transporteert. Daar gaan we het nu over hebben.

 

 

Klik PVC vloer of verlijmde PVC vloer

De isolerende eigenschappen van een verlijmde PVC vloer (dry-back zijn heel anders dan die van een zwevende Klik PVC vloer. Dat komt omdat de klik PVC vloer ontkoppeld wordt van de bestaande (betonnen) vloer door de ondervloer (ook wel tussenvloer genaamd). De klik PVC vloer neemt door de tussenvloer makkelijk(er) de kamertemperatuur aan in de betreffende ruimte.

 

Als je daarentegen een PVC vloer rechtstreeks verlijmd op bijv. een cementdekvloer dan neemt de PVC vloer altijd de temperatuur aan van het dek. Ideaal in geval van vloerverwarming. Nadelig als er weinig tot geen vloerisolatie aanwezig is, want dan neemt de PVC vloer de temperatuur aan van de bestaande vloer, wat ten koste kan gaan van het wooncomfort. In dit geval is een klik PVC vloer het overwegen waard.

Verlijmbare PVC vloer en vloerverwarming

Mocht je in het bezit zijn van een vrij nieuwe woning en beschikken over vloerverwarming dan is het ideaal als de warmteweerstand van de PVC vloer zo laag mogelijk is. In geval van vloerverwarming, vloerkoeling of warmtepomp is een verlijmde PVC vloer de perfecte oplossing. De warmte wordt nu snel verspreidt door de ruimte wat garant staat voor een behaaglijk wooncomfort.

Klik PVC vloer met vloerverwarming

Als je een klik PVC vloer overweegt in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling of warmtepomp, dan dien je ook de ondervloer (tussenvloer) hierop op af te stemmen. Kies nu niet voor een isolerende ondervloer maar voor een goede warmtegeleidende ondervloer, met een zo laag mogelijke warmteweerstand, RC waarde 0,01 – 0,02 K/W. Vergeet ook niet de Rc-waarde van de PVC vloer te checken bij het uitzoeken van de ondervloer.

Klik PVC vloer zonder vloerverwarming

Als er geen vloerverwarming aanwezig is, voelt de klik pvc vloer standaard kouder aan. Als je meer comfort wilt, lees een warmere vloer, kies dan een geschikte meer isolerende ondervloer (tussenvloer). Dan wordt de koude van betonvloer geweerd, hetzelfde geld voor een houten balkenvloer.

 

 
Experience-Center-Vloerenland

Samengevat

Zoals je ziet hangt het kiezen van de juiste PVC vloer af van veel factoren. Waaronder:

 
  • Woningtype?
  • Nieuwbouw of renovatie?
  • Naar welk type PVC vloer gaat de voorkeur uit?
  • Leeftijd van de woning i.v.m. woningisolatie? Mate van woningisolatie?
  • Type Vloerconstructie? Houten vloer? Cementdekvloer? Anhydriet vloer? Houten balkenvloer?
  • Vloerverwarming, vloerkoeling of een warmtepomp?
  • Wel of geen vloerverwarming?
  • Woonwensen?
 

Maatwerk en persoonlijk advies

Het kiezen van de juiste vloer is maatwerk en in een gesprek geven wij altijd persoonlijk advies. Neem hiervoor contact met ons op of bezoek ons Experience Center XXL. Ook al woon je verder weg dan is een rit naar Vloerenland de moeite waard zich altijd. En zoek je een pvc vloer in de regio Eindhoven dan ben je gemiddeld zo'n 20-25 km van ons verwijderd. Benieuwd naar ons assortiment bekijk dan in de webshop naar pvc vloeren.  

 

Hier kun je meer info vinden over PVC vloeren op een betonnen vloer

 
  • Warmte isolerende
  • eigenschappen
  • isolerende werking
  • pvc vloeren