Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Warm: Houten vloeren by Bauwerk Parkett bij Vloerenland

WARM: een nieuw soort houten vloeren

De collectie WARM houten vloeren: een nieuw soort houten vloeren is vanaf nu te verkrijgen bij ons. De comfortabele warmte van vloerverwarming en de gezellige sfeer van een houten vloer, het lijkt een gouden combinatie, maar niet iedere houten vloer is geschikt om over vloerverwarming te leggen. Wanneer je vloerverwarming hebt of gaat leggen en daar een houten vloer overheen wilt leggen, is het belangrijk dat je altijd informeert welke houten vloeren geschikt zijn om over vloerverwarming te leggen. Wij vertellen je alvast meer over de nieuwste toevoeging aan ons ruime assortiment: WARM by Bauwerk Parkett houten vloeren.

 

Een pvc visgraat vloer verlijmen is niet aan te raden voor de gemiddelde doe-het-zelver, dat hoeft ook niet die kunnen kiezen voor klik pvc vloeren in visgraat. Wij hebben een uniek klik-systeem waardoor het leggen van klik pvc vloeren ook door de onervaren legger uitgevoerd kan worden. Met wat handige tips van onze kant natuurlijk! Toch lievver de PVC visgraat vloer laten leggen? Wij staan voor je klaar om de collectie WARM: een nieuw soort houten vloeren, aan je te tonen!

WARM houten vloer op HDF drager voor een extreem lage warmteweerstand

WARM houten vloeren op basis van HDF geven een optimaal rendement bij zowel vloerverwarming als vloerkoeling. HDF heeft een hogere dichtheid dan MDF en is een stuk sterker. WARM parket bestaat uit een onderlaag van HDF en een eikenhouten toplaag. HDF zorgt voor een zeer lage warmteweerstand. De maximaal toegestane waarde in combinatie met vloerverwarming is 0,10. WARM houten vloeren hebben een extreem lage warmteweerstand (Rc) van maar liefst 0,049 m2 K/W. Dat is slechts de helft van de toegestane waarde! Bovendien zijn de HDF-drager en de eiken toplaag samen maar 9,5 mm dik.

 

Hout zorgt voor een gelijkmatige afgifte van de warmte doordat het de warmte van vloerverwarming langer vasthoudt. Electrische- of infrarood vloerverwarming is minder geschikt in combinatie met parket. Bij alle andere soorten vloerverwarming kan het parket een leven lang meegaan. WARM houten vloeren van geborsteld eikenhout hebben een rustieke sortering. Er zijn verschillende trendy kleuren verkrijgbaar, evenals het populaire visgraatpatroon.

WARM houten vloeren zijn Kant-en-klaar

Nog een voordeel van WARM houten vloeren is dat ze kant-en-klaar zijn. Ze zijn dus al afgewerkt en na het leggen hoef je er niks meer aan te doen. Zo is er een naturel geoliede variant en zijn er een aantal versies afgewerkt met een ultramatte lak. De lak is daardoor met het oog niet te zien maar beschermt je houten vloer wel tegen een stootje. Een WARM houten vloer is dus een onderhoudsarme vloer, meer info op warmvloeren.nl.

 

Hier vind je algemene informatie over het leggen van een houten vloer en het kopen van een houten vloer

 

Wil je de verschillende varianten WARM houten vloeren graag eens in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan onze Experience Center in Beek en Donk!

  • WARM: houten vloeren
  • Bauwerk
  • laagste warmteweerstand
  • 0,049 K/W