Waar op letten bij vervangen van bedrijfsvloer

Waar op letten bij het vervangen van bedrijfsvloeren?

Zijn je bedrijfsvloeren overduidelijk aan vervanging toe of vind je de stijl van je huidige bedrijfsvloeren niet langer bij jullie bedrijf of boodschap passen? Ook dan is vervangen een goede optie. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, maar er zijn een paar punten waar je op moet letten bij het vervangen van bedrijfsvloeren.

Planning bij het vervangen van bedrijfsvloeren

Houd er rekening mee dat je tijdens het vervangen van je bedrijfsvloeren geen gebruik kunt maken van de ruimte. Al die tijd zul je voor alternatieve ruimte moeten zorgen. En het komt vaak genoeg voor dat de werkzaamheden niet helemaal verlopen zoals gepland, waardoor je zelfs nog iets langer van je alternatieve ruimte gebruik moet maken. Kies dus in ieder geval voor een fijne ruimte waar je voor langere tijd vooruit kunt en het liefst met een flexibele huurtermijn. En met een beetje geluk kun je binnen je eigen bedrijf ruimte vrijmaken waar de vloeren niet vervangen hoeven te worden. Zorg altijd voor een gedegen planning wanneer je ervoor kiest om jouw bedrijfsvloeren te gaan vervangen.

Herstelwerkzaamheden bij het vervangen van bedrijfsvloeren

Ga je je bedrijfsvloeren vervangen? Zorg altijd voor een gedegen planning wanneer je ervoor kiest om jouw bedrijfsvloeren te gaan vervangen. Doe het dan in één keer goed en stel die herstelwerkzaamheden niet uit tot over een aantal jaar. De kans is groot dat de schade dan alleen maar erger is. Is je huidige vloer bijvoorbeeld deels rot of vochtig? Ga dan op zoek naar de oorzaak en pak die aan. Ligt het aan een vochtige kruipruimte of houtrot door beestjes? Is er iets mis met de fundering? En hoe zit het met het leidingwerk en de elektra? Werkt alles nog goed of wil je misschien meteen iets verleggen? Dit is het moment.

Isolatie verbeteren tijdens het vervangen van bedrijfsvloeren

Als de hele vloer eruit ligt, is dat het moment om ook meteen naar de isolatie te kijken. Is de isolatie goed of kan het beter? Of misschien was er nog helemaal geen vloer- of bodemisolatie? Maak dan meteen van de mogelijkheid gebruik om vloerisolatie aan te brengen. Het verbetert niet alleen het comfort binnen maar verlaagt ook de energierekening. Daarmee verdien je de investering weer (deels) terug en spaar je het milieu! En misschien wil je ook meteen vloerverwarming aan laten brengen? Nu kan het!

En dan…de juiste vloer kiezen

Als je de juiste voorbereidingen getroffen hebt, je oude vloer verwijderd hebt en klaar bent om deze te vervangen door nieuwe bedrijfsvloeren, dan is het nog zaak om de juiste vloeren te leggen. Denk daarbij goed na over welke criteria voor jullie bedrijf belangrijk zijn. Gaat het erom dat de vloer luxe uitstraalt naar de klanten toe, dat hij geluidsoverlast tot een minimum beperkt, dat hij zeer onderhoudsarm is of dat hij geschikt is voor intensief gebruik?

 

Bij Vloerenland kunnen we je precies vertellen welke vloeren aan welke eisen voldoen. Ontdek het zelf in ons Experience Center of laat je adviseren. Samen zorgen we ervoor dat jullie de vloeren vervangen door bedrijfsvloeren waar jullie jarenlang tevreden van genieten. Hier vind je meer algemene informatie over: Laminaat, Houten Vloeren, PVC vloeren, Tapijttegels, Tapijt en Vinyl

 

Hier vind je meer informatie over inspiratie voor nieuwe kantoorvloeren

  • waar op letten
  • vervangen
  • bedrijfsvloeren