Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Anti-allergie-vloerbedekking

Anti-allergie vloerbedekking: wat is het en wat zijn de voordelen?

Wanneer je net nieuwe vloerbedekking hebt geplaatst op de bovenverdieping, wil je er niet korte tijd later achterkomen dat je door de vloerbedekking last krijgt van je allergie voor huisstofmijt! Speciaal voor mensen die last hebben van deze allergie, is er anti-allergie vloerbedekking te koop. Twijfelde je nog over het plaatsen van vloerbedekking omdat je niet op een allergische reactie zit te wachten? Dat is niet langer nodig dankzij het gevarieerde assortiment anti-allergie vloerbedekking van Vloerenland.

Is vloerbedekking wel geschikt?

Zo’n 1 op de 10 mensen ervaart allergische klachten door huisstofmijt. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld jeuk, benauwdheid en niezen. In ieder huis komt huisstofmijt voor en een mijtvrije omgeving is haast onmogelijk. Vloerbedekking is vaak niet de eerste keuze voor mensen die een allergie voor huisstofmijt hebben, omdat men verwacht dat stof zich snel verzamelt in vloerbedekking. Slechts weinig mensen weten dat vloerbedekking juist beter voor een stofvrije omgeving zorgt. Vloerbedekking houdt stof inderdaad vast, maar daardoor dwarrelt het niet door de ruimte en heb je er minder last van.

 

Een harde vloer is minder geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een harde vloer houdt stof niet vast, waardoor het door de ruimte gaat dwarrelen. Je moet zo’n vloer dan eigenlijk dagelijks reinigen. Is poetsen niet je hobby? Dan kun je wellicht beter voor vloerbedekking kiezen.

 

Wat is dan het voordeel van anti-allergie vloerbedekking?

Anti-allergie vloerbedekking is laagpolig, denk aan tapijt of tapijttegels, zodat het gemakkelijk schoon te houden is. Lees ook ons blog over tapijttegels en gezondheid. Daardoor wordt de concentratie stof in de ruimte laag gehouden. De vezels zijn vaak synthetisch, omdat er ook mensen zijn met een allergie voor wol. De verzamelnaam ‘anti-allergie vloerbedekking’ bevat dus alle soorten vloerbedekking waar mensen met astma of luchtwegallergieën zo min mogelijk last van hebben. Door de vloerbedekking regelmatig te reinigen en de ruimte dagelijks te ventileren, houd je de opeenhoping van stof en huisstofmijt zo laag mogelijk.

Overige aandachtspunten

Ook bij anti-allergie vloerbedekking is het dus belangrijk de factoren die huisstofmijt aantrekken te beperken. Kies bijvoorbeeld voor een moderne stofzuiger met een mechanische borstel, een allergiefilter (HEPA-filter) en stofzuigerzakken met een antibacteriële binnenlaag. Kijk eens op de website van Sebo.nl, want met een Sebo stofzuiger zorg je voor een minimale uitstoot van stofdeeltjes in de ruimte. 

Advies nodig?

Bij Vloerenland adviseren we je graag welke vloer de beste keuze is bij een allergie. In ons Experience Center XXL llaten wij je graag ons aanbod anti-allergie vloerbedekking zien. Spreekt vloerbedekking je minder aan? Kijk dan ook eens naar het aanbod laminaat of pvc.

 

Extra leesvoer:

 

Bij Vloerenland adviseren we je graag wat de beste keuze is bij een allergie!

  • wat is
  • voordelen
  • anti-allergie
  • vloerbedekking

Anti-allergische-vloeren