Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
vloertrends voor 2018

Vloertrends voor 2018

Vloertrends voor 2018

Wat zijn de vloerentrends voor 2018?


Waar we het afgelopen jaar veel geometrische vormen zagen in vloeren en uitgesproken grijze of donkere en verweerde vloeren, gaan we in 2018 weer terug naar de basis. Puur en elegant. Wat zijn nu eigenlijk de nieuwe vloerentrends voor 2018?

Hout

In 2018 gaan we veel hout zien. Een mooie houten vloer geeft direct sfeer en gezelligheid aan een ruimte. En niet alleen wat betreft vloeren zien we vaker hout terug, ook houten meubels mogen weer van stal gehaald worden. Combineer gerust verschillende soorten hout met elkaar voor de ultieme natuurlijke uitstraling. Hout kleurt ook mooi met goud- en kopertinten en rotan accessoires.

Marmer

Natuursteen, zoals marmer, komt ook weer terug. Een degelijk materiaal maar wel eentje waar een prijskaartje aan hangt. Maar wist je dat er ook vinyl (pvc) vloeren bestaan met dat steeneffect? Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de verschillende patronen van Quick-step.

 

Warme kleuren

Bruin, donkergroen, donkerblauw, donkerrood, poeder- en zandkleuren, zachtroze, het zijn allemaal kleuren die we terugzien in de trends voor 2018. AkzoNobel/ Flexa riep eind september 2017 Heart Wood als kleur van het jaar 2018 uit, een grijs-roze kleur. Pantone maakt de kleur voor 2018 pas in december bekend. Ze brachten echter wel al een top 10 modekleuren voor het voorjaar van 2018 uit, waarin o.a. zachtroze, koraalrood, marineblauw en olijfgroen terugkwamen. Deze kleuren zijn dan ook perfect voor een mooi tapijt of voor vloertegels.

 

Kom gerust eens binnen bij onze showroom in Beek en Donk. Hier ontdek je in de verschillende werelden in ons Experience Center wat bij je past. Kom je er desondanks toch niet helemaal uit? Maak dan een afspraak met onze stylisten. Zij helpen je graag met bijvoorbeeld een kleurenplan en materiaalgebruik. We laten je graag zien welke woonstijl bij je past.

  • Trends
  • Vloerentrends
  • 2018