Kleurtrends & vloertrends | Vloerenland

Vloertrends en kleurtrends 2020

Vloertrends en kleurtrends

Het jaar 2019 is nog niet afgelopen, maar in ons hoofd zijn we alweer bezig met de trends voor 2020. Wat zullen we volgend jaar veel gaan zien qua kleuren en typen vloeren?

 

De kleur(en) van 2020

De naam ‘dawn’ komt van de kleurschakeringen in de zonsondergang, die je in deze tint terug zou kunnen zien. De kleur van het jaar wordt door Flexa niet zomaar gekozen. Ze hebben zich laten inspireren door het jaar 2020, dat vroeger nog zo ver weg leek. Als een science fiction-achtige toekomst. Maar, zo zeggen ze: “It’s a new day, a new dawn”. Als overkoepelend thema is er gekozen voor ‘the human touch’, omdat we in een toekomst vol technologie behoefte hebben aan een human touch. Dit vertaalt zich in vier kleurenpaletten:

 
  • @home for care: waar positieve verbindingen gemaakt worden, met zachte, rustige kleuren
  • @home for play: waar je plezier ervaart, met felle, speelse kleuren
  • @home for meaning: waar je je kunt verwonderen met lichte, neutrale kleuren -a home for creativity: waar we onszelf opnieuw ontdekken, met donkere, winterse kleuren
 

De vloertrends van 2020

Net als dit jaar zien we ook voor komend jaar de focus op duurzaamheid en natuurlijke materialen. Milieubewust wonen heeft alles te maken met willen weten waar producten vandaan komen en hoe ze geproduceerd zijn, met het oog op het behoud van onze planeet. De nieuwe Solcora klik PVC vloeren van mFLOR bijvoorbeeld zorgen voor een lage emissie uitstoot. Ook houten vloeren dragen bij aan het natuurlijke gevoel.

 

Rustige, warme kleuren helpen ons thuis tot rust te komen na een dag vol indrukken en prikkels. Van de druk om te presteren tot de overload aan informatie via sociale media, thuis kunnen we weer opladen. Denk bijvoorbeeld aan tapijttegels in beige, nude, lichtgrijs of pasteltinten.

 

De industriële, urban sfeer met betongrijs blijft daarnaast onverminderd populair. Die wordt steeds vaker met een luxer tintje gecombineerd, zoals marmer. Bij Vloerenland vind je bijvoorbeeld Ambiant laminaat in betonlook en vinyl met een marmer print. Laat je inspireren in onze Experience Center en begin het nieuwe jaar goed!

  • Vloertrends 2020
  • Kleurtrends 2020