Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloertrends 2023

Vloertrends 2023

Wil jij in 2023 een nieuwe vloer scoren? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de vloertrends voor 2023, zodat jij het nieuwe jaar in stijl kunt beginnen. Wij vertellen je graag welke vloertrends voor 2023 wij gespot hebben.

 

Wat vooral opvalt als we naar de vloertrends voor 2023 kijken, is dat ze eigenlijk niet zo heel erg anders zijn dan in 2022. En dat is ook niet zo gek, want een vloer verander je niet zo snel als bijvoorbeeld de kleur op je muren. Daar waar er ieder jaar een andere kleur van het jaar gekozen wordt - de Flexa kleur van het jaar 2023 is bijvoorbeeld de geeltoon Wild Wonder - geldt dat voor vloertrends niet zo. In 2023 zien we dus ook nog steeds trends van eerdere jaren terug.

 

Bredere visgraat vloeren

Op het gebied van visgraatvloeren kunnen we je weinig nieuws vertellen, want ook in de top 5 vloertrends 2023 ontbreekt de visgraatvloer niet. Deze populaire vloer staat al vele jaren steevast aan de top. Wat wel opvalt, is dat de planken breder worden. Ga je voor het visgraatmotief, dan kun je nog kiezen uit verschillende uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor het onderhoudsgemak van pvc, de sfeer van echt hout of het kindvriendelijke van laminaat.

Banden herstellen met de natuur

Naast het herstellen van de banden met de natuur is er behoefte aan rustgevende en zachte houtmotieven en steeneffecten in subtiele patronen met een matte afwerking. Kleuren spelen hierbij ook een belangrijke rol omdat ze de decors versterken.

Doe-het-zelf vloer

Kies je voor visgraat of de eveneens populaire Hongaarse punt? Dan kun je er steeds vaker voor kiezen om voor een variant te gaan die je zelf kunt leggen. Een vloer zelf leggen is vaak goedkoper dan hem laten leggen door een specialist. Een visgraatpatroon is normaliter iets om aan een vakman over te laten, maar met de nieuwste Quick-step Alpha collectie kun jij visgraat of een vergelijkbaar patroon eenvoudig zelf in elkaar klikken.

Warmere kleuren

Nu we meer dan ooit verlangen naar warmte in huis, zien we dat ook terug in de populairder wordende kleuren voor je vloer. Grijs verdwijnt wat meer naar de achtergrond en maakt plaats voor onder andere donkerbruin of warm eiken. We gaan weer kleur bekennen: kleuren worden wat feller en vergrijsde kleuren verdwijnen wat naar de achtergrond, maar verdwijnen voorlopig nog niet helemaal. Wij zijn er blij mee, want na meer dan 10 jaar wordt de grijze trend eindelijk doorbroken. Warme kleuren omarmen je en geven gezelligheid aan je huis.

 

De terugkeer van tapijt

Jarenlang werd tapijt verbannen naar onze slaapkamers, maar tegenwoordig zien we tapijt meer en meer in andere ruimtes verschijnen. Zowel laag- als hoogpolig tapijt zal onze voetjes in 2023 lekker warm houden. Een fijn vloerkleed is natuurlijk ook een optie. Tapijt werkt isolerend, waardoor je thermostaat ook meteen een graadje lager kan! Tapijt kan op de trap maar wij hebben ook verschillende renovatie trappen met PVC.

Duurzame vloer

Duurzaamheid is een belangrijke woontrend in 2023 en dit zie je ook terug in de vloertrends. Dit was ook al een belangrijke vloertrend in 2022. We gaan voor kwaliteit. Het mag best iets meer kosten als we daarmee een steentje bijdragen aan een beter milieu en er jarenlang plezier van hebben. Let voor duurzaamheid op of de vloer die je op het oog hebt lang meegaat, goed gerecycled kan worden, onderhoudsvriendelijk is, van natuurlijke materialen gemaakt is en gecertificeerd is. Kijk bij een houten vloer bijvoorbeeld naar het FSC-keurmerk.

 

Duurzame vloer

Wil je de vloertrends van 2023 met eigen ogen bekijken? Kom dan langs bij ons Experience Center XXL Ons team staat ook dit jaar weer klaar om je met tips en adviezen te helpen bij het kiezen van jouw nieuwe vloer.

  • vloertrends 2023
  • vloertrends

Vloertrends