Vloerkoeling en pvc-vloeren

Vloerkoeling en pvc: een goede combi?

Als het ‘s zomers warm is, is er niks lekkerder dan met je blote voeten op een koele vloer staan. Gelukkig kunnen veel systemen voor vloerverwarming tegenwoordig ook koelen. Voordat je de vloerkoeling aanzet, is het handig om te weten of je vloer daar wel tegen kan. In deze blog gaan we in op de combinatie van vloerkoeling en pvc.  Is dat een goede combinatie?

Hoe werkt vloerkoeling?

Vloerkoeling maakt gebruik van hetzelfde principe als vloerverwarming. Het water dat door de leidingen van het systeem loopt, kan verwarmd of gekoeld worden. Bij vloerverwarming loopt er warm water onder de vloer door, bij vloerkoeling is dat koel water. Het koele water neemt de warmte van de vloer op, waardoor de vloer lekker koel aanvoelt.

 

Vloerkoeling onder een pvc-vloer

Dat vloerverwarming en pvc goed samen gaan is bekend. Gelukkig geldt dat voor vloerkoeling en pvc net zo. Pvc heeft een goede geleidende werking, waardoor de warmte van de vloer en de lucht erboven makkelijk door het water van het koelsysteem opgenomen kan worden en de vloer heerlijk koel aanvoelt.

 

Een punt van aandacht bij vloerkoeling onder een pvc-vloer is de temperatuur van het koelwater. Als deze onder de 18 graden komt, dan loop je het risico dat er condens ontstaat, wat bij met name klik-pvc tot problemen als waterschade kan leiden.

 

Door de leidingen van het systeem dichter bij elkaar te leggen, kun je wel voor intensievere koeling en verwarming zorgen. Vrijwel ieder type pvc kan met vloerkoeling gecombineerd worden. Verwacht je grote temperatuurverschillen tussen de vloerkoeling en de ruimte boven het pvc? Informeer dan even bij één van onze specialisten welke vloeren hier goed tegen kunnen. 

 

Wil je meer weten?

Benieuwd welke vloeren geschikt voor vloerkoeling zijn? En of bijvoorbeeld laminaat ook geschikt is voor vloerkoeling? We vertellen je er graag meer over tijdens een bezoek aan ons Experience Center!

  • Vloerkoeling
  • pvc-vloeren
  • combinatie

PVC_vloeren en vloerkoeling