vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Isoleren is besparen!


Als je al flink je best doet om energie te besparen, door bv. de verwarming een graadje lager te zetten, korter te douchen, extra woningisolatie toe te passen, dan kun je ook nog besparen door extra vloerisolatie toe te passen. Als je net van plan bent een nieuwe vloer te plaatsen zijn er verschillende isolatie mogelijkheden.

Maatwerk

Wat de mogelijkheden zijn voor de isolatie van een woning hangt van veel factoren af. Het type woning, constructie en leeftijd van de woning, etc. Alles kan bijdragen aan een lagere energierekening.

 

Nieuwe vloer

Als je op het punt staat om een nieuwe vloer aan te schaffen, dan is het aan te raden om te informeren of er isolerende ondervloeren gebruikt kunnen worden, het scheelt op de energierekening en verhoogt het wooncomfort. Lees ook eens over de warmte isolerende eigenschappen van pvc vloeren.

Vloerisolatie

Bij nieuwbouw of renovatie wordt de ondervloer tegenwoordig goed geïsoleerd door de aannemer. Bij oudere woningen is dit minder het geval, hier kun je het wooncomfort verbeteren door een isolerende ondervloer te gebruiken bij het plaatsen van laminaat, pvc, houten vloeren, tapijt, tapijttegels en vinyl.

Soorten isolatie

Een extra isolerende ondervloer gebruiken, of een extra isolatielaag aanbrengen onder de nieuwe vloer. Je kunt ook een compleet isolerende ondervloer plaatsen, zoals jumpax. Je krijgt dan een compleet ontkoppelde ondervloer onder je nieuwe vloer. Of je kiest voor een budgetvriendelijkere versie: Isotac voor laminaatvloeren. De energie rekening daalt en je wooncomfort stijgt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, neem hiervoor maatwerk contact met ons op.

 

Voordelen van vloerisolatie

Bij voldoende vloerisolatie kun je naast geld besparen ook in de winter heerlijk op je sokken lopen en lekker op de grond zitten als je tv kijkt, de kinderen spelen op de grond zonder het koud te krijgen. Als de juiste maatregelen worden getroffen dan krijg je een comfortabele woning en bespaar je ook nog energie.

 

Wat er in jouw geval nodig is, kunnen we je vertellen als we meer over je woning weten! Bel voor de mogelijkheden of bezoek Vloerenland, waar al je vragen beantwoord worden.

 

Vloerenland, meer dan vloeren...

 

  • vloerisolatie
  • energie besparen