Vloerentrends 2021

Vloerentrends 2021

 

In 2020 zijn we massaal met zijn allen gaan klussen. En ook in 2021 klussen we meer dan ooit. Nederland heeft de klus kriebels te pakken. Heb je ongeveer alles al aangepakt, maar staat de vloer nog op jouw kluslijst? Sla de plank niet mis, met deze vloeren trends 2021. Loop jij graag op de zaken vooruit? Heb dan nog even geduld, want eind dit jaar weten we meer over de vloeren- en woontrends van 2022. Lees snel verder voor de vier vloeren trends van 2021.

Een lichte houten vloer

Een lichte houten vloer past bij verschillende interieurstijlen. Denk allereerst aan het Scandinavische interieur en de Ibiza-stijl, waar een lichte houten vloer natuurlijk niet mag ontbreken. Maar ook bij een stoer interieur met zwart en staal komt een lichte houten vloer uitstekend tot zijn recht! En dan het liefst een ‘warme’ kleur, die bij de ‘Hygge’ trend past. Deze Scandinavische ‘Hygge’ home trend staat garant voor gezelligheid en knusheid in huis! Past de eerste van de vloeren trends 2021 niet bij jouw smaak? Geen probleem, we hebben er nog een paar voor je in petto.

Duurzame vloeren

We hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Hoe wordt iets gemaakt, waar komt het vandaan? In 2021 net zo. Als het even kan gaan design en een lagere impact op het milieu samen. Bij houten vloeren kun je bijvoorbeeld letten op keurmerken als DUBO-keur, FSC en PEFC-certificering dat garandeert dat het hout uit een goed beheerd bos komt.

 

Bij linoleum kun je naar het Milieukeur keurmerk kijken en bij tapijt naar het Oeko-Tex®-keurmerk. Ook PVC vloeren worden steeds milieuvriendelijker en duurzamer door gebruik te maken van recyclebaar Polypropyleen. Ook wel de zogenaamde nieuwe generatie ‘PVC vrije’ PVC vloeren.

 

Grote vloerdelen

Op naar nummer drie van de vloeren trends 2021. Er zijn tegenwoordig veel vloeren te koop die een bepaalde vloer nabootsen. Denk aan kamerbreed vinyl met een betonlook of houtlook, XXL tegels of houten planken van meer dan 2 meter in lengte. Het zorgt niet alleen voor een statement, maar bootst ook een natuurlijk materiaal na dat van nature één geheel is. Grote vloerdelen zorgen voor een aaneengesloten ruimte, een samenhangend geheel. Er zijn minder voegen. Bovendien lijkt de ruimte groter als je grote vloerdelen gebruikt. Lees meer informatie over vloeren en de voor- en nadelen van elk type vloer.

Visgraat vloeren

Visgraat vloeren is de grootste winnaar onder de de vloeren trends 2021. Het is sinds een aantal jaren het meest gekozen legpatroon voor vloeren. En dan bedoelen we niet alleen houten visgraat vloeren en parket visgraat vloeren, maar ook visgraat vinyl en visgraat laminaat.

Verder zien we dat het thuiswerken zijn stempel drukt op de vloerentrends van 2021. Ons huis doet nu ook vaak dienst als kantoor of school. Of zelfs als sportschool! Een vloer mag dus ook wel een multifunctionele vloer zijn, die voor meerdere doeleinden geschikt is. Bij Vloerenland helpen we je ook in deze tijd graag met het uitzoeken van de beste vloer! Helemaal volgens de vloeren trends 2021 of een prachtig tijdloos exemplaar. Maak een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom of bekijk ons aanbod in de webshop.

  • stoere vloer
  • industrieel interieur

Vloertrends 2021