Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloerenland en het milieu

Vloerenland en het milieu

Vloeren(land) en het milieu

Bij Vloerenland hebben we het milieu hoog in het vaandel staan. Niet alleen in onze eigen werkwijze maar ook in onze keuze voor leveranciers en typen vloeren.

Keurmerken

De keurmerken van onze verschillende vloeren laten zien hoe milieuvriendelijk de vloer is. Het PEFC en FSC-keurmerk op een massief houten vloer bijvoorbeeld garandeert dat het hout uit een goed beheerd bos komt. Het DUBO-keur garandeert minder milieubelasting. Het ÖKO-tex keurmerk op tapijt stelt eisen op het gebied van milieuschadelijke stoffen en het keurmerk Milieukeur garandeert bij linoleum dat de fabrikant voldoet aan milieueisen op het gebied van energiebesparing.

Ook bij de afwerking van je vloer kun je aan het milieu denken. Watergedragen olie, was of lak is bijvoorbeeld milieuvriendelijker dan varianten met oplosmiddel.

Betrouwbare merken

Bij het samenstellen van onze collecties, controleren wij of de leverancier/ fabrikant voldoet aan de eisen op gebied van milieubelasting nu en op termijn. Ook op gebied van duurzaamheid van de producten en recyclebaarheid en wij kijken wij of een product uv- of waterbestendig is. Of er gerecyclede of nieuwe (virgin) grondstoffen gebruikt zijn en de herkomst van de grondstoffen. Ook controleren wij of de vloer mogelijk stoffen bevat die gezondheidsklachten bij mens en dier kunnen veroorzaken, in de vorm van weekmakers, ed. Om dit soort klachten bij PVC vloeren te voorkomen controleren wij of een product onder andere over het Duitse Dibt keurmerk beschikt.

Nadelen van een tegelvloer

Een tegelvloer is de vloer waar vaak het eerst aan wordt gedacht in combinatie met LTV en vloerverwarming. Een steenachtige vloer laat de warmte uit de vloer het goed door naar de kamer, maar een tegelvloer is echter smaakgevoelig en heeft ook nadelige eigenschappen die je bij andere soorten vloeren niet of minder hebben. Bij een tegelvloer klinkt de ruimte hol en geluiden worden versterkt (echo) in de ruimte, wat vaak als storend worden ervaren. Ook toont een ruimte kil en minder behaaglijk.

Lage temperatuur verwarming (LTV)

Gasloos wonen wordt de norm. Overschakelen van gas naar een duurzame warmtebron, daar is het milieu zeer bij gebaat. Lage temperatuur verwarming, LTV, wordt daarbij steeds vaker gebruikt. Om optimaal gebruik te kunnen maken, met het meeste rendement, van LTV in combinatie met vloerverwarming moet de vloer hiervoor geschikt zijn. Een tegelvloer of andere steenachtige vloer is hiervoor het beste, deze laat de warmte uit de vloer het beste door naar de kamer. Ook hout, linoleum of een andere vaste vloerbedekking met een lage warmteweerstand (minder dan 0,1 m2 K/W) is een mogelijkheid. Vloerenland vertelt je graag of de vloerbedekking van je keuze te combineren is met LTV, om zo de meeste energie te kunnen besparen!.

Oude vloer afvoeren

Wanneer we een nieuwe vloer bij je thuis of op kantoor plaatsen, voeren we de oude vloer meteen af. Deze leveren we op de juiste plek in, zodat de vloer hergebruikt kan worden of gescheiden verwerkt kan worden. Houten vloeren zijn recyclebaar, bij andere vloeren worden vrijkomende schadelijke stoffen goed gefilterd. Door goed naar onze werkwijze en producten te blijven kijken, dragen we ons steentje bij aan een beter milieu. In onze Houten vloeren en Parket Studio vertellen we je er graag meer over!


  • Vloeren en milieu
  • Dibt en PVC vloeren