Kindvriendelijke-vloer-voor-de-kinderkamer

Vloerbedekking op de kinderkamer: hoe maak je een keuze?

Het leukste kamertje in huis om in te richten is misschien wel de kinderkamer! Je kunt je er helemaal uitleven en ook op het gebied van vloerbedekking is er voor de kinderkamer genoeg keuze. Maar hoe maak je nu een keuze uit dat enorme aanbod?

 

Wat vind jij belangrijk in de kinderkamer

Wanneer je kind nog klein is, brengt hij of zij de meeste tijd slapend in de kinderkamer door. Voor je kind zelf zijn er dan nog weinig eisen aan de vloer, maar voor jou is het wellicht wel fijn als de vloerbedekking geluiddempend is, zodat je stilletjes uit de kinderkamer weg kan sluipen als je kindje slaapt. Tapijt is de meest stille vloer en lekker warm als je ‘s nachts op blote voeten door de kinderkamer sluipt. Laminaat en hout zijn het minst stil, maar worden wel stiller als er een goede geluiddempende ondervloer onder ligt.

Stof en allergieën

Wordt je kind wat groter, dan zal hij of zij ook lekker spelen in de kinderkamer. Ook dan is tapijt fijn, omdat het een warme vloer is om op te zitten en er weinig geluidsoverlast is als er een bak met blokken omgegooid wordt. Een nadeel van tapijt is dat je wat meer moet nadenken over het onderhoud, maar bij een allergie zorgt tapijt er juist voor dat stof niet rond dwarrelt. Eerder schreven we al over tapijt en gezondheid.

Lekker spelen

Houdt jouw kindje van racen met speelgoedauto’s of torens bouwen? Dan is een gladde vloer fijner om op te spelen en is tapijt als vloerbedekking op de kinderkamer wellicht minder geschikt. Gladde vloeren zoals vinyl, PVC of laminaat zijn dan geschikter. Vinyl is zacht en heeft weinig naden, waardoor vuil, stof en vocht weinig kans krijgen. PVC is haast onverwoestbaar, gemakkelijk schoon te maken, stof en allergenen hechten zich niet aan het oppervlak en de antisliplaag voorkomt uitglijden. Laminaat is vrij hard, maar goed bestand tegen krassen en als je voor een vochtbestendige laminaatkwaliteit kiest, krijgt vocht geen kans. Bij hout moet je opletten met water, een lekkend Barbiezwembad moet snel gerepareerd worden, maar een beschadigde plank is wel te vervangen.

   

Prioriteiten stellen

Bedenk je dus goed welke van onderstaande kenmerken je belangrijk vindt en kies daar een vloer bij uit:

  • Budget
  • Geluiddempend
  • Waterbestendig
  • Krasbestendig
  • Onderhoudsarm
  • Allergievrij
  • Duurzaam
  • Stroefheid
  • Gemakkelijk te repareren

Advies

Wil je graag advies van een expert voordat je een definitieve keuze maakt voor de vloer in de kinderkamer? Wil je nog meer Informatie over de verschillende soorten vloeren? We staan voor je klaar met een lekkere kop koffie in onze showroom in Beek en Donk, vlak bij Eindhoven.

  • Kinderkamer
  • vloerbedekking

Kinderkamer vloer