Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloer trends 2022 visgraatvloer

Dit zijn de 4 vloer trends voor 2022!

Het jaar is nog maar net begonnen, een mooi moment dus om alvast vooruit te blikken naar de stijlen die we dit jaar veelvuldig gaan zien. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, ben je dankzij de vloer trends voor 2022 helemaal op de hoogte van wat nu hip & happening is. De volgende patronen, materialen voor je kleur en vloer trends mag je in 2022 niet missen!

 

  • 1 Visgraatpatroon

Deze trend heb je vast al eerder voorbij zien komen in lijstjes met vloer trends, maar het visgraatpatroon blijft ook in 2022 onverminderd populair. Een stijl die tijdloos is en dankzij zijn sfeervolle uitstraling eigenlijk in elk interieur past. Je kunt een visgraatpatroon van verschillende materialen en op verschillende manieren creëren. Met houten vloeren, PVC vloeren of laminaat, met brede, lange of smalle planken. Zelfs voor de badkamerwand is het visgraatpatroon gewild. Een gewilde vloer trend die in 2022 nog niet passé is.

 

Tip: wanneer je een standaard visgraatpatroon ondertussen te standaard vindt worden, kun je ook voor net iets anders kiezen, zoals het extra grote walvisgraat PVC.

  • 2 PVC vloeren

PVC vloeren hebben een grote variatie aan kleuren en prints ziet. Als je deze vloeren ziet moet je wel verliefd worden. En dat gebeurt veelvuldig, vandaar dat PVC ook niet in ons lijstje vloer trends 2022 mag ontbreken! Dankzij een natuurlijk reliëf is PVC nauwelijks van bijvoorbeeld echt hout of beton te onderscheiden. Ook het onderhoudsvriendelijke, kindvriendelijke en duurzame karakter maken hem ongekend populair.

 

Tip: wil je ook hier net wat anders? Kijk dan eens naar EVC, het groene en duurzame zusje van PVC. Deze vloeren zijn 100% recyclebaar, volledig afbreekbaar en gedeeltelijk gemaakt van hergebruikte materialen.

 

Vloer trend 2022 Japandi
  • 3 Japandi

Japandi zul je denken? Het is een vrij nieuwe stijl die trendsetters al gebruiken. Deze mix van de Scandinavische en Japanse stijl weerspiegelt de manier van leven in Japan: minimalistisch, simplistisch en stijlvol met lichte, effen kleuren. Bij Japandi past een rustige houten vloer zonder oneffenheden of een licht, effen laminaat bijvoorbeeld heel goed. Combineer met natuurlijke materialen en strak design voor die clean look. Een trend om zeker in de gaten te houden!

  • 4 Duurzame vloeren

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker op allerlei gebieden. In 2022 is duurzaamheid bijna geen trend meer, maar een levenswijze. Ook voor je vloer kun je een duurzame keuze maken. Kijk of de vloer lang meegaat, goed gerecycled kan worden, onderhoudsvriendelijk en gecertificeerd is, garantie heeft en van natuurlijke materialen gemaakt is. Lees meer over duurzame vloeren.

 

Voor wie nog twijfelt: laat je inspireren door Vloerenland. Een goede vloer gaat jaren mee, en de vloer trends voor 2022 zijn in 2023 echt niet passé. Dat zag je ook aan de vloer trends voor 2022. Hier zitten een aantal trends tussen die al een aantal jaartjes meegaan! Hier vind je meer informatie over trends in pvc vloeren.

  • vloer trends
  • PVC vloeren
  • japandi

Vloer trends 2022 visgraat vloer