Dit-is-het-verschil-tussen-visgraat houten- vloer-en-visgraat-PVC-vloer

Verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer

Zie jij geen verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer? Dat geeft niets. Met de technieken van tegenwoordig zijn deze vloeren ook nog nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Natuurlijk zijn er wel verschillen. Welke? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje! En als je eenmaal op de hoogte bent van het verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer, dan wordt een keuze maken weer een stuk eenvoudiger.

Het materiaal

Het belangrijkste en meest duidelijke verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer is het materiaal. Dat merk je direct! Hout is hard, dik en onbuigzaam. PVC is juist zacht, dun en flexibel. Meer weten over visgraat pvc vloeren? Lees dan ook even onze blog ‘Visgraat pvc vloeren’.

Het verschil in uitstraling tussen een visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer

Een houten vloer is van echt hout. Die uitstraling kun je bijna niet evenaren, maar de houtlook van PVC komt wel verrassend dichtbij!

 

Visgraat Parketvloer

Vochtbestendigheid

Water en hout zijn over het algemeen geen goede vrienden. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat een visgraat houten vloer minder goed tegen vocht kan dan een PVC vloer. Een visgraat houten vloer in de badkamer? Dat is misschien niet zo’n goed idee. Een visgraat PVC vloer is dan het perfecte alternatief als je toch dezelfde uitstraling wilt.

Het onderhoud verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer

Een PVC vloer is heel stil. Ideaal dus voor appartementen waar je met onder- en bovenburen te maken hebt. Bij een houten vloer hoor je iets meer contactgeluiden, maar ook daar valt wat aan te doen. Beperk het contactgeluid voor de buren en jezelf met een goede ondervloer.

 
Quick-step Alpha Klik PVC vloeren

Het onderhoud verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer

Houd wanneer je kiest voor een visgraat houten vloer, rekening met jaarlijks onderhoud van je vloer. Om de vloer langer mooi te houden en te beschermen, heeft een visgraat houten vloer eens per jaar een olie- of wax beurt nodig. Dat hoeft niet bij een PVC visgraat vloer. Deze vloer is onderhoudsvriendelijk, waarvoor af en toe vegen, stofzuigen of dweilen voldoende is om hem in een goede staat te houden. Je kunt bovendien nog een extra beschermlaag aanbrengen om de vloer nog langer mooi te houden. Lees hier meer over het onderhoud van een PVC vloer.

Het prijs verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer

Het laatste verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer is de prijs. De goedkoopste houten vloer is duurder dan de duurste PVC vloer. Dat komt voor een deel ook omdat je een houten vloer minder gemakkelijk zelf kunt leggen. Hopelijk hebben we jouw keuze voor de juiste vloer wat makkelijker gemaakt, door je meer te vertellen over het verschil tussen visgraat houten vloer en visgraat PVC vloer. Heb je toch nog twijfels over wat het beste bij jou past? Bij Vloerenland vertellen we je graag meer over de verschillen en kun je deze direct zelf in het echt ervaren. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.

  • Verschil
  • visgraat houten vloer
  • visgraat PVC vloer

Multiplank sfeer