Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Verschil laminaat en PVC

Verschil laminaat en PVC

Laminaat en PVC zijn allebei ontzettend populair als het gaat om een gebruiksvriendelijke vloer. De vloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen of te laten leggen, onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in vele kleuren en dessins. Toch zijn er ook wel degelijk een verschillen tussen laminaat en PVC. Wat deze verschillen zijn, leggen we je uit in deze blog.

Laminaat en PVC

Het meest zichtbare verschil tussen laminaat en PVC is het verschil in dikte van de vloer. Laminaat heeft gemiddeld een dikte van 7-9 mm. Klik-PVC is ongeveer even dik, maar verlijmbaar PVC is slechts 2-3 mm dik. Waar laminaat over het algemeen zwevend gelegd wordt, kan PVC zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Is de ondervloer niet egaal? Voor laminaat is dat geen probleem. Bij verlijmbaar PVC moet de ondervloer, omdat het PVC zo dun is, eerst geëgaliseerd worden. Bij klik-PVC vloeren hoef je meestalniet eerst te egaliseren, omdat deze steeds vaker stijver (Rigid) geproduceerd worden.

Duidelijk verschil laminaat en PVC, maar wat is beter?

Zowel laminaat als PVC heeft plus- en minpunten. De vraag is dus niet zozeer welke vloer beter is, maar welke vloer beter bij jou past. Is krasbestendigheid belangrijk voor jou? Kies dan voor een laminaatvloer. Laminaat heeft een kunststof toplaag die ervoor zorgt dat de vloer krasbestendig is. Zeker als je kiest voor een laminaatvloer waarbij korund (een mineraal) is toegevoegd aan de kunststof toplaag, bijvoorbeeld een vloer van Quick Step of Berry Alloc, heb je een vloer die extra krasvast is. Is milieuvriendelijkheid een belangrijke factor bij jouw keuze voor een vloer? Dan zijn de Dureco laminaatvloeren van Van Hürne een goede keuze. Deze vloeren worden gemaakt met een toplaag van natuurlijke hars in plaats van kunststof.

 

PVC is dan misschien iets minder krasvast, het is wel makkelijker te repareren. Als er een strook beschadigd is, kun je deze vervangen door een nieuwe. Ook als de vloer verlijmd is, is het vervangen van een strook mogelijk. Een groot voordeel van een (verlijmde) PVC-vloer is dat het zeer weinig contactgeluid produceert. Heb je vloerverwarming? Omdat PVC dunner is dan laminaat, bouwt deze minder warmteweerstand op. Zelfs zonder vloerverwarming voelt PVC altijd iets warmer aan dan laminaat.

Meer info? 

Is je na het lezen van bovenstaande informatie nog niet helemaal duidelijk wat het verschil tussen laminaat en PVC is of wil je meer informatie? Kom dan eens langs in ons Experience Center in Beek en Donk!

 

 

  • Verschil
  • laminaat
  • pvc

Voordelen PVC