Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Veelgestelde vragen over PVC vloeren

Veelgestelde vragen over PVC vloeren

Hoe weet je wat de beste pvc vloer is?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je de kwaliteit van een pvc vloer kunt herkennen:

 

 • Een goede pvc vloer komt van een betrouwbare fabrikant en garantie via installateur
 • Zijn er nieuwe (‘Virgin’) of ook gerecyclede grondstoffen gebruikt bij de fabricage?
 • Zitten er weekmakers in de PVC vloer? En wat is dan de emissiewaarde?
 • Beschikt de PVC vloer over het Duitse ‘DIBT’ keurmerk?
 • Wordt de vloer compleet verlijmd of ‘zwevend’ gelegd?
 • Constructiewijze en opbouw van de PVC vloer
 • Duur van de garantie op de vloer
 • Dimensionele stabiliteit
Zoiets als de 'beste' PVC vloer bestaat niet! Wat voor de één het beste is is voor de ander minder geschikt. Dus wij inventariseren vooraf de woonwensen, we bekijken je smaak, kijken naar de gezinssamenstelling en o.b.v. daarvan doen we pas voorstellen.

 

 

Vragen over pvc vloeren

Hoe vaak pleeg ik onderhoud aan een PVC vloer?

Verwijder ingelopen zand liefst direct en naast dagelijks en wekelijks onderhoud, dien je één tot twee keer per jaar een nieuwe beschermlaag aan te brengen, zodat de PU slijtlaag in conditie blijft. Wij adviseren hiervoor de Dr. Schutz Basisreiniger R en Dr. Schutz Supermat.

Hoe onderhoud je een pvc vloer?

Plaats een degelijke schoonloopmat bij de ingangen, bezuinig hier niet op! Gebruik zgn. meubelglijders onder de meubels en stoelpoten om krassen te voorkomen. Maak de vloer schoon met een ‘swiffer’, stofzuiger of lichtvochtige dweil. Breng afhankelijk van de gebruiksintensiteit één tot twee keer per jaar een polish aan.

Hoe lang moet een pvc vloer acclimatiseren?

Elke pvc vloer zal gaan ‘werken’ bij grotere temperatuurverschillen en heeft tijd nodig om te acclimatiseren. Plaats de pvc vloer daarom minstens 48 uur voor het leggen in gesloten verpakking in de te leggen ruimte. Zorg er tevens voor dat de te beleggen ruimtes vanaf dat moment de juiste temperatuur (rond de 18 graden Celsius) hebben.

Is een pvc vloer geschikt met vloerverwarming?

Een pvc vloer kan over vloerverwarming geplaatst worden, mits de juiste ondervloer gebruikt wordt. Informeer bij Vloerenland aan welke voorwaarden je minimaal dient te voldoen.

 

Kan ik zelf een pvc vloer leggen?

Een verlijmde PVC vloer raden wij af voor mensen die geen ervaring hebben in het egaliseren van vloeren en het leggen van PVC vloeren. Zgn. looselay pvc en click-pvc vloeren zijn wel geschikt voor de handige ‘doe het zelver’.

Wat is het verschil tussen pvc en vinyl?

Officieel helemaal niets...  PVC is een afkorting voor Poly-Vinyl-Chloride, in de volksmond vaak ‘vinyl’ genoemd. Vuistregel:

 

 • Als mensen over ‘vinyl’ praten, bedoelen ze meestal een kamerbrede vloerbedekking van PVC die verkocht wordt op breedtes van 200, 300 of 400 cm.
 • Als het over ‘PVC’ gaat bedoelt men meestal losse PVC stroken die één voor één verlijmd worden op een dekvloer of losse PVC stroken die ‘zwevend’ worden gelegd op een geschikte ondervloer.

Vraag Vloerenland gerust om advies of laat ons de vloer snel en vakkundig leggen! Hier vind je meer informatie over: wat is een pvc vloer?

 

Lees hier verder voor meer informatie over soorten vloeren en de voordelen en nadelen ervan.

Kan ik een PVC vloer over een bestaande vloer leggen?

Ja dan kan! Lees hier verder:  PVC vloer over een bestaande vloer leggen.

 • Veelgestelde vragen
 • Beste PVC vloeren

Voordelen van houten vloeren