Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC over bestaande vloer

Tips voor PVC vloer over bestaande vloer leggen

Tips voor PVC vloer leggen over een bestaande vloer

Hieronder bespreken we zwevende PVC vloeren en verlijmde PVC vloeren die over bestaande vloeren gelegd kunnen worden. We hopen dat deze informatie je helpt bij de besluitvorming en aanschaf van een PVC vloer bij Vloerenland.

 

Is er sprake van een eigen woning/ bedrijfspand? Of huur je?

Huurders dienen vooraf te informeren of de eigenaar akkoord gaat met het verlijmen en/ of egaliseren van een nieuwe vloer op een bestaande. Meestal mogen er alleen zwevende vloeren gelegd worden en bij appartementen dien je meestal aan de 10dB norm te voldoen, volgens het Bouwbesluit.

 

Voordeel Voorkomen van onverwachte herstelkosten en problemen met de eigenaar van het pand als je in de toekomst zou gaan verhuizen.

 

Is de bestaande dekvloer wel voldoende vlak?

Bij een zwevende klik PVC vloer kun je lichte oneffenheden van 1 tot 2 mm opvangen met een speciale ondervloer. Als je kiest voor een verlijmde PVC vloer, dan moet je standaard egaliseren en dan maak je geen gebruik meer van een losse ondervloer. Heb je net een nieuwe vloer gestort en wil je er zelf een pvc vloer op leggen? Lees dan dit artikel over pvc vloeren leggen in nieuwbouw woningen.

 

Stelregel Als de bestaande vloer kwalitatief in orde is, voorkom je ellende en onnodige klachten. Des te beter de bestaande vloer, des te beter het eindresultaat! Zorg ervoor dat er vooraf geëgaliseerd wordt als de bestaande vloer niet in orde is.

Wat voor vloer ligt er nu?

Een cementdekvloer? Anhydriet vloer? Houten balkenvloer? Elk type vloer heeft unieke eigenschappen en wij stemmen je nieuwe PVC vloer hierop af!

 

Voordeel Bij het nemen van de juiste beslissingen, ben je verzekerd van de beste kwaliteit tegen de beste prijs. We houden o.a. rekening met akoestische eigenschappen, vochtwering, lage emissie waardes, warmteweerstand in geval van vloerverwarming/ vloerkoeling en ook met 10 dB norm. (Een geaccepteerde geluidsnorm om geluidshinder richting de buren in appartementen tegen te gaan).

   
PVC vloer over bestaande vloer laten leggen

Is de bestaande vloer al afgewerkt?

Ligt er nu een natuurstenen vloer, keramische tegels, linoleum, laminaat, vinyl, houten vloer of parket? In geval van tegels eerst controleren of de tegels wel allemaal vastzitten in de lijm of cement. Zitten er scheuren in de tegelvloer? Zijn de houten vloerdelen tussen de draagbalken vlak, stabiel of veert de vloer? Hier dien je extra op te letten als je voor een verlijmbare PVC vloer gaat. Mocht je een zwevende PVC vloer overwegen dan komt het minder nauwkeurig.

 

Belangrijk Niet elke bestaande vloer is geschikt om een nieuwe PVC vloer direct op te verlijmen. Als er nu laminaat, vinyl of tapijt ligt, dien je deze te verwijderen en moet er standaard geëgaliseerd worden. Als er een tegelvloer ligt dien je deze te verwijderen of op de juiste wijze te egaliseren. Als je een zwevende PVC vloer wilt leggen dan kun je deze meestal plaatsen zonder oude vloeren te verwijderen of te egaliseren. Wij denken hierin mee!

 

Vloerisolatie toegepast?

Is ook fijn om te weten. En wat is het bouwjaar van het pand. Zijn er bouwtekeningen aanwezig? Check of er koudebruggen zijn tussen hoofdgebouw en aan- of uitbouw of bijgebouw. Is er een (geïsoleerde) kruipruimte? Of ligt de dekvloer direct in het zand, zoals bij oudere woningen vaker het geval is? Zit er wel bouwfolie in de bestaande vloer, tegen ongewenst optrekkend vocht?

 

Voordeel Met een goede voorbereiding voorkom je een hoop ellende! Daarnaast is het belangrijk dat alle investeringen die je doet in isolatie ook slim gekozenzijn is. Bepaalde maatregelen op gebied van isolatie zijn niet zo handig. Waarom zou je vloerverwarming aanleggen als er geen isolatie in de vloer zit. Elke woning is anders.

   

Wil je zelf de PVC vloer gaan leggen?

Niet elke vloer is geschikt om zelf te leggen. De handige ‘Doe het zelver’ komt een heel eind, maar als er geëgaliseerd moet worden, dan adviseren we je dit over te laten aan een professional, aan ons dus... Een zwevende klik-PVC vloer zelf leggen behoort wel tot de mogelijkheden. Als je laminaat kunt leggen dan kun je ook een zwevende klik-PVC vloer leggen op een bestaande vloer. Je kunt kiezen uit pvc met betonlook of pvc vloeren met de uitstraling van hout.

 

Voordeel Het is algemeen bekend dat de kosten van arbeid de laatste jaren alleen maar gestegen zijn door de omstandigheden in de arbeidsmarkt. Je kunt dus een behoorlijke besparing doorvoeren, als je besluit zelf je vloer te leggen. Je spaart de legkosten uit, je werkt in eigen tempo en de 'Doe het zelver' koopt bij ons PVC vloeren met extra korting. In onze webshop krijg je namelijk 10% extra online korting. En met enige regelmaat hebben wij leuke 'doe het zelf' aanbiedingen voor pvc vloeren. Informeer hiernaar!

 

Is er vloerverwarming aanwezig?

Overal of gedeeltelijk? Welk type vloerverwarming? Hoofd- of bijverwarming? Heb je een moderne warmtepomp of een traditionele CV installatie? Liggen de leidingen van de vloerverwarming wel voldoende diep in de vloer? Is bij de vloerverwarming het opstookprotocol al doorlopen? Is de bestaande vloer voldoende droog? Wat is de maximale warmteweerstand (Rc waarde) volgens de installateur?

 

Voordeel: Houd rekening met bovenstaande zaken. We kunnen er niet te diep op ingaan, maar we willen een aantal zaken hieronder aanstippen.

 

In geval van bestaande vloerverwarming: Laat een installateur de bestaande leidingen van de vloerverwarming controleren, want deze kunnen versleten zijn. En dan zou je je nieuwe vloer leggen over een vloerverwarming die in de toekomst misschien niet meer werkt.

 

In geval van complete vloerrenovatie moet je ervoor zorgen dat je cementdekvloer niet te snel droogt (hete zomer), maar ook niet te langzaam (goed ventileren). Als een cementdekvloer te snel droogt dan gaat dat ten koste van de kwaliteit van de vloer. Als de vloer te langzaam droogt, dan draait je planning misschien wel in de soep.

 

In geval van vloerverwarming infrezen in de bestaande dekvloer, dan dienen de leidingen in elk geval diep genoeg te liggen om te voorkomen dat de lijm oplost, door te hoge temperaturen. Er moet voldoende afstand zitten tussen de pvc vloer en de bovenkant van de vloerverwarming slangen, anders wordt de pvc vloer te heet. Ook dienen de gefreesde sleuven gevuld te worden met krimpvrije hoogwaardige mortel, anders krimpt de mortel en dan tekenen de leidingen zich in je nieuwe vloer. Daar word je echt niet blij van en de (financiële) schade is dan niet meer te overzien.

     

               

 

Welke soort vloer? Voordelen & nadelen

Geen idee welke vloer je moet kiezen, lees dan hier eerst over de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

Wat kost een PVC vloer?

Informatie over de kosten van een PVC vloer, kun je hier vinden: Wat kost een PVC vloer?

welke bekende merken pvc vloeren

Wij hebben alle bekende en betrouwbare merken pvc vloeren in verlijmbare en klik pvc uitvoeringen.

Merken pvc vloeren: Quickstep, Douwes Dekker, Floorify, Green-flor, mFlor, Therdex en Vivafloors.

 

Lees hier verder als je informatie wilt over het leggen van PVC vloeren

Experience Center XXL

Bij een pvc vloer is de prijs slechts een van de belangrijke aspecten. Maar welke PVC vloer is nou echt geschikt voor jouw woonsituatie en gezinssamenstelling? Ons advies zou zomaar het verschil maken tussen een vloer waar je jarenlang plezier van hebt of een vloer waar je spijt van krijgt. Vanuit het centrum van Uden ben je in een half uurtje in ons Experience Center XXL. Dus wat ons betreft kan het kopen van een pvc vloer in de regio Uden in Beek en Donk plaatsvinden.

Hulp nodig?

Uitgelezen? En heb je nog steeds een aantal vragen? Of wil je de PVC vloeren bekijken? Waar je ook naar op zoek bent, je kunt bij Vloerenland slagen op gebied van: pvc vloeren, houten vloeren, laminaat, tapijt, tapijttegels, en vinyl.

  • verlijmbare dryback pvc
  • bestaande vloer

PVC klik vloeren Quick-step Alpha