Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC over bestaande vloer

Tips voor PVC vloer over bestaande vloer leggen

Hieronder bespreken we zwevende PVC vloeren en verlijmde PVC vloeren die over bestaande vloeren gelegd kunnen worden. We hopen dat deze informatie je helpt bij de besluitvorming en aanschaf van een PVC vloer bij Vloerenland ;) Hier moet je onder andere op letten:

Is er sprake van een eigen woning/ bedrijfspand? Of huur je?

Huurders dienen vooraf te informeren of de eigenaar akkoord gaat met het verlijmen en/ of egaliseren van een nieuwe vloer op een bestaande. Meestal mogen er alleen zwevende vloeren gelegd worden en bij appartementen dien je meestal aan de 10dB norm te voldoen, volgens het Bouwbeslut.

Voordeel Voorkomen van onverwachte herstelkosten en problemen met de eigenaar van het pand als je in de toekomst zou gaan verhuizen.

Is de bestaande dekvloer wel voldoende vlak?

Bij een zwevende klik PVC vloer kun je lichte oneffenheden van 1 tot 2 mm opvangen met een speciale ondervloer. Als je kiest voor een verlijmde PVC vloer, dan moet je standaard egaliseren en dan maak je geen gebruik meer van een losse ondervloer.

Stelregel Des te beter de bestaande vloer, des te beter het eindresultaat! Als de vloer in orde is, voorkom je ellende en onnodige klachten.

Wat voor vloer ligt er nu?

Een cementdekvloer? Anhydriet vloer? Houten balkenvloer? Elk type vloer heeft unieke eigenschappen en wij stemmen je nieuwe PVC vloer hierop af!

Voordeel Bij het nemen van de juiste beslissingen, ben je verzekerd van de beste kwaliteit tegen de beste prijs. We houden o.a. rekening met akoestische eigenschappen, vochtwering, lage emissie waardes, warmteweerstand in geval van vloerverwarming/ vloerkoeling en ook met 10 dB norm voor appartementen.

Is de bestaande vloer al afgewerkt?

Ligt er nu een natuurstenen vloer, keramische tegels, linoleum, laminaat, vinyl, houten vloer of parket? In geval van tegels eerst controleren of de tegels wel allemaal vastzitten in de lijm of cement. Zitten er scheuren in de tegelvloer? Zijn de houten vloerdelen tussen de draagbalken vlak, stabiel of veert de vloer? Hier dien je extra op te letten als je voor een verlijmbare PVC vloer gaat. Mocht je een zwevende PVC vloer overwegen dan komt het minder nauwkeurig.

Belangrijk Niet elke bestaande vloer is geschikt om een nieuwe PVC vloer direct op te verlijmen. Als er nu laminaat, vinyl of tapijt ligt, dien je deze te verwijderen en moet er standaard geëgaliseerd worden. Als er een tegelvloer ligt dien je deze te verwijderen of op de juiste wijze te egaliseren. Als je een zwevende PVC vloer wilt leggen dan kun je deze meestal plaatsen zonder oude vloeren te verwijderen of te egaliseren. Wij denken hierin mee!

Vloerisolatie toegepast?

Is ook fijn om te weten. En wat is het bouwjaar van het pand. Zijn er bouwtekeningen aanwezig? Check of er koudebruggen zijn tussen hoofdgebouw en aan- of uitbouw of bijgebouw. Is er een (geïsoleerde) kruipruimte? Of ligt de dekvloer direct in het zand, zoals bij oudere woningen vaker het geval is? Zit er wel bouwfolie in de bestaande vloer, tegen ongewenst optrekkend vocht?

Voordeel Met een goede voorbereiding voorkom je een hoop ellende! Wij zijn je partner in vloeren!

Wil je zelf de PVC vloer gaan leggen?

Niet elke vloer is geschikt om zelf te leggen. De handige ‘Doe het zelver’ komt een heel eind, maar als er geëgaliseerd moet worden, dan adviseren we je dit over te laten aan een professional, aan ons dus... Een zwevende klik-PVC vloer zelf leggen behoort wel tot de mogelijkheden. Als je laminaat kunt leggen dan kun je ook een zwevende klik-PVC vloer leggen op een bestaande vloer. Je kunt kiezen uit klik PVC met betonlook of click-PVC vloeren met de uitstraling van hout.

Voordeel Je spaart de legkosten uit, je werkt in eigen tempo en de 'Doe het zelver' koopt bij ons PVC vloeren met extra korting. In onze webshop krijg je namelijk 10% extra online korting.

Is er vloerverwarming aanwezig?

Overal of gedeeltelijk? Welk type vloerverwarming? Hoofd- of bijverwarming? Heb je een moderne warmtepomp of een traditionele CV installatie? Liggen de leidingen van de vloerverwarming wel voldoende diep in de vloer? Is bij de vloerverwarming het opstookprotocol al doorlopen? Is de bestaande vloer voldoende droog? Wat is de maximale warmteweerstand (Rc waarde) volgens de installateur?

Voordeel Houd rekening met bovenstaande zaken? Dan kun je écht zorgeloos genieten van je nieuwe vloer!

Welke soort vloer? Voordelen & nadelen

Geen idee welke vloer je moet kiezen, lees dan hier eerst over de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

Wat kost een PVC vloer?

Informatie over de kosten van een PVC vloer, kun je hier vinden: Wat kost een PVC vloer?

Wat kost een PVC vloer leggen?

Zoek je informatie over wat de kosten zijn van een PVC vloer leggen, bekijk dan ons bericht: Wat kost een PVC vloer leggen?

 

Tot zover! Lees hier verder als je informatie wilt over het leggen van PVC vloeren

VRAGEN? WAT NU?

  • Bel onze klantenservice 0492-319015
  • Vul onderstaande contactformulier in

Contact


  • Klik PVC vloeren
  • Verlijmbare dryback PVC
  • Bestaande vloer