Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vloer kinderkamer houten vloer van Vloerenland

Tips voor een kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor de kinderkamer, kijk je vaak als eerste naar hoe deze eruitziet. Daarnaast zijn andere dingen natuurlijk ook belangrijk zoals veiligheid, onderhoud en duurzaamheid. Gelukkig zijn er voldoende vloeren die aan deze eisen voldoen. Je hebt dus altijd wat te kiezen als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer.

Een kindvriendelijke PVC vloer voor de kinderkamer

PVC is vandaag de dag ontzettend populair! Een PVC vloer voelt zacht en warm aan voor blote voetjes en is gemakkelijk schoon te houden bij een eventueel ongelukje. Bovendien heb je bij dit type vloer nauwelijks last van contactgeluid. Je kunt zonder zorgen stilletjes de kamer verlaten en jouw zoon of dochter slaapt lekker door. Daarnaast is PVC ongevoelig voor vocht en slijtvast. De PVC vloer mag dus ook op het lijstje “kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer”.

Laminaat voor de kinderkamer

Laminaat is eveneens onderhoudsvrij. Wanneer je laminaat met een sterke toplaag kiest, is het ook nog eens krasvast. Ideaal dus voor speelgoed waarmee geschoven wordt. Laminaat als vloer voor de kinderkamer is hygiënisch, veilig en duurzaam. En als je kiest voor laminaat met Hydroseal is de vloer ook bestand tegen water en vocht. Dit type vloer mag zelfs 24 uur per dag in vochtige ruimtes liggen en is vrijwel waterdicht in het klik-systeem. Lees meer informatie over laminaat. of bekijk in de webshop ons aanbod laminaat.

 

Tapijt is ook een kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer

Tapijt is de meest zachte en warme kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer. Valveilig dus! Geluid wordt gedempt en het ziet er direct sfeervol uit. Huisstofmijt is echt geen probleem, ondanks het feit dat veel mensen denken dat huismijt in tapijt leeft. Regelmatig stofzuigen is altijd aan te raden, want dan blijft tapijt in topconditie. Bezoek ons gerust als je tapijt wilt bekijken als je een kindvriendelijke vloer zoekt voor de kinderkamer. Wil je het tapijt voor jouw kinderkamer vloer ook een keer voelen en zien? Geen probleem, kom gerust langs in onze showroom.

Authentieke vloer voor de kinderkamer? Ga voor hout

Een houten vloer is toch wel de meest authentieke vloer voor de kinderkamer. De sfeer nodigt direct uit om op te spelen, en gelukkig kan dat ook! Een houten vloer of parket vloer kan wel tegen een stootje en is goed schoon te houden, zeker als je het regelmatig onderhoudt. Vloerenland geeft je graag advies over het onderhoud aan een houten vloer.

Een budgetproof vloer voor de kinderkamer

Heb je geen groot budget, maar wil je toch een mooie en kindvriendelijke vloer voor de kinderkamer? Dan is vinyl een goede keuze en ook nog eens relatief goedkoop. Stuntauto’s, poppenwagens en bouwblokken, het doet een vinyl vloer niets. Ook vinyl is veilig, eenvoudig te reinigen, onderhoudsvriendelijk en warmte-isolerend. Vinyl is verkrijgbaar in elke prijsklasse en kwaliteit. Een Vinyl vloer is eenvoudig te leggen en dat zorgt ook voor een aantrekkelijk prijsje, als je kiest voor deze vloer voor de kinderkamer.

 

Nu je de voor- en nadelen van ieder type vloer voor de kinderkamer kent, kun je hopelijk de juiste keuze maken. Vind je het toch lastig? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan ons Experience Center XXL. Wil je nog meer inspiratie, niet voor de kinderkamer maar voor je eigen slaapkamer?

  • kindvriendelijke vloer
  • kinderkamer

Vloer kinderkamer laminaat van Vloerenland