Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Met deze tips is een tegelvloer vervangen niet nodig

Tegelvloer vervangen: ga voor een nieuwe look

Ben je eigenlijk wel uitgekeken op de plavuizen die nu in je woonkamer liggen? Of zijn er een aantal tegels gebroken of gescheurd en kunnen ze niet vervangen worden? Je kunt je complete tegelvloer vervangen voor een frisse nieuwe look. Wij noemen graag een aantal mooie opties!

Je tegelvloer wel of niet vervangen?

Denk je erover na en twijfel je: wel of niet je tegelvloer vervangen? Bedenk je dan dat een tegelvloer vervangen eenvoudiger kan dan je had verwacht. Het is vaak ook mogelijk is om een nieuwe vloer over een bestaande tegelvloer te leggen. Het voordeel hiervan is dat er niet gebroken hoeft te worden. Je zit niet wekenlang in het puin, hoeft geen containers vol afval af te voeren en veel tijd en mankracht te steken in het verwijderen van je oude tegelvloer. Ook wanneer je vloerverwarming onder je tegelvloer hebt liggen, is het verwijderen van de tegelvloer minder gemakkelijk, omdat dit heel voorzichtig dient te gebeuren. Pas op dat er geen verwarmingsbuis geraakt wordt!

 

Als een tegelvloer vervangen inderdaad geen optie is voor je vanwege al het puin en extra werk, kun je  er een nieuwe vloer overheen leggen. Dit kan alleen als de tegelvloer schoon en egaal is en alle tegels goed vastzitten. Er mag geen sprake zijn van hoogteverschil of te brede voegen. Als je voor een klik pvc vloer kiest kun je een millimeter opvangen met een geschikte ondervloer, maar anders moet er wellicht eerst ge√ęgaliseerd worden. Bij laminaat kun je afhankelijk van de gekozen ondervloer al snel enkele millimeters opvangen. Houd er verder rekening mee dat je nieuwe vloer hoger komt te liggen als je deze op de bestaande tegelvloer legt. Je moet daardoor mogelijk enkele deuren inkorten, zodat ze nog goed open kunnen.

 

Een nieuwe vloer over je tegelvloer leggen

Heb je besloten om de nieuwe vloer over je tegelvloer te leggen in plaats van de gehele tegelvloer te vervangen en kies je voor een houten vloer? Dan kan deze zwevend of volledig verlijmd gelegd worden. Een houten vloer verlijm je het liefst en laminaat leg je zwevend. Met uitzondering van Dureco laminaat, die kan wel verlijmd worden. Ga je verlijmen? Dan kan je tegelvloer het beste vooraf met een diamantschijf geschuurd ter worden en vergeet ook niet te primeren, want de egaline moet goed hechten. Bij een zwevende vloer kun je het beste een compacte ondervloer gebruiken.

Tegelvloer vervangen of PVC eroverheen leggen?

PVC vloeren en tapijt zijn dun en kunnen eventueel ook over de tegelvloer gelegd worden. De ophoging is minimaal. Zorg er wel voor dat de bestaande vloer goed egaal is. Bij Vloerenland adviseren we je graag over alle mogelijkheden voor jouw tegelvloer. Breng een vrijblijvend een bezoek aan ons Experience Center!

  • tegelvloer vervangen
  • bestaande vloer
  • laminaat
  • pvc vloer

Tegelvloer vervangen op een snellere manier dan verwacht