Tapijttegels zelf leggen

Tapijttegels zelf leggen

Tapijttegels zelf leggen

Wil je je tapijttegels zelf gaan leggen? Hier zijn een aantal legtips!


Vloerenland heeft ook een ruim aanbod tapijttegels, heb je al in onze webshop gekeken? Je kunt onze tapijttegels direct online bestellen of een bezoek brengen aan ons Experience Center in Beek en Donk. Omdat we veel vloeren op voorraad hebben, kun je thuis meteen aan de slag. Vloerenland neemt het leggen van tapijttegels graag voor je uit handen. Wil je toch liever je tapijttegels zelf gaan leggen? Dan geven we je graag een aantal tips en punten waar je rekening mee kunt houden bij het leggen.

Voorbereiding

Het belangrijkste voorwerk is het berekenen van de hoeveelheid tapijttegels die je nodig hebt. Doe dit nauwkeurig om te voorkomen dat je tapijttegels over hebt of tekort komt. Houd er rekening mee dat je 10% extra telt voor snijverlies. Vervolgens kun je de tapijttegels bestellen. Wil je graag dat een professional je berekening nog even narekent? Maak dan een afspraak voor een inmeting.

 

Beginnen

Hoe beter je tapijttegels liggen, hoe isolerender en geluidsdempender ze werken. Lees hier meer over de voordelen van tapijttegels. Bij het leggen van tapijttegels controleer je allereerst of de ondervloer droog en vlak is en of de deuren nog gewoon open kunnen als de tapijttegels eenmaal liggen. Bepaal of je de tapijttegels los wilt leggen of wilt verlijmen. Op plaatsen die intensief gebruikt worden, is een (lichte) fixatie met een anti-slip lijm aan te raden. Dat geldt zeker voor trappen. Onze adviseurs vertellen je graag welke lijm je het beste kunt gebruiken als je je tapijttegels zelf gaat leggen. Als je besluit je tapijttegels los te leggen, ben je sneller klaar maar heb je wel kans op verschuivingen.

Overige banen

Als de eerste tapijttegels eenmaal liggen, is het een kwestie van doorleggen en is de ruimte snel gevuld. Blijf wel nauwkeurig werken, dan gaat de vloer langer mee. Laat je toch liever door onze vakmensen je tapijttegels laten leggen? Neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op en geniet binnenkort al van een nieuwe vloer!

  • Tapijttegels
  • Tapijttegels zelf leggen