Tapijttegels als ondertapijt voor laminaat | Vloerenland

Kun je tapijttegels gebruiken als ondervloer voor laminaat?

Tapijttegels als ondervloer voor laminaat?

Heb je op dit moment tapijttegels liggen, maar is je oog gevallen op een mooie laminaatvloer? Wil je zelf laminaat leggen? Dan is het niet vreemd dat je je afvraagt of je die tapijttegels niet gewoon kunt gebruiken als ondervloer voor het nieuwe laminaat. Want je tapijttegels verwijderen en vervangen door een echte ondervloer is gekkenwerk als dat helemaal niet nodig is. Of is het wel nodig?

 

Voor de ruimte zelf is het het beste om het tapijt toch te vervangen door een geschikte ondervloer voor laminaat. Tapijt onder laminaat wordt in principe afgeraden. Dit omdat het laminaat gaat schuiven over het gladde tapijt en het gehorig is, waardoor het wooncomfort sterk neemt af. Bij puntbelasting door een zwaar object kan het kliksysteem in het ergste geval afbreken, met onherstelbare schade tot gevolg. Tapijt heeft meestal te veel veerkracht, waardoor  het laminaat stuk gaat.

Wanneer tapijttegels gebruiken als ondervloer voor laminaat?

Vind je het toch zonde van het geld om je tapijttegels niet te gebruiken als ondervloer voor laminaat? Volg dan onderstaande tips om er het beste van te maken:

 
  • Reinig de tapijttegels grondig. Niet alleen met een stofzuiger maar ook met een tapijtreinigingsmachine.
  • De fabrieksgarantie op het laminaat vervalt als er niet volgens de voorschriften van de fabriek wordt geplaatst.
  • Kies voor laminaat met een dikte van minimaal 7 mm evt. schade aan het kliksysteem bij puntbelasting te verminderen.
  • Leg dan een speciale klevende folie of minimaal dubbelzijdige tape over de tapijttegels.
  • Gebruik klik-laminaat om problemen te voorkomen dat delen losraken.
 

Met bovenstaande tips voorkom je problemen, maar beter is het natuurlijk om voor een ondervloer te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor laminaat. Bij Vloerenland adviseren we je graag over de mogelijkheden. Kun je dan geen enkele vloer gebruiken als ondervloer voor laminaat? Jawel hoor. Linoleum en oude tegelvloeren zijn wel geschikt als ondervloer, mits aan de standaard eisen wordt voldaan. Vraag onze adviseurs om meer informatie. Wij denken graag met je mee, maar willen toch bliijven benadrukken dat je toch beter een ondervloer speciaal voor laminaat kunt kiezen.

 

Laminaat plaatsen hoe begin je er aan

Bekijk deze korte video van Quick-step waar we uitleggen hoe je aan het leggen van laminaat kunt beginnen. En kijk hier even in de laminaat webshop.

 

 
  • Tapijttegels
  • Ondertapijt
  • voor laminaat